2017. október 23., hétfő

A MENEKÜLTKÉRDÉS ÉS A NEMZETI KONZULTÁCIÓ

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Publicus Intézet / Gépnarancs
2017.10.22.


A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, október 11 és 17 között, 1002 ember megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a magyar választókorúak menekültekkel és az aktuális „nemzeti konzultációval" kapcsolatos véleményét.

A megkérdezettek majd’ egyharmada válaszolta azt, hogy az elmúlt egy évben személyesen találkozott menekültekkel. És kicsivel több, mint egyharmad mondta, hogy személyesen érinti a menekültkérdés, míg tízből nyolc ember szerint hazánkat érinti a kérdés. A menekültekkel kapcsolatos alapvető attitűdök érdemben nem változtak, ám néhány esetben visszaálltak a menekültek tömeges érkezését megelőző időszakban mértekre. Magyarországon engedéllyel tartózkodó menekültek egy szomszédos panzióba költözése ellen valamilyen módon tízből hét ember tiltakozna, azonban az őcsényi esetnél tapasztalt durvaságokról tízből nyolc megkérdezett azt gondolja, túlzó és nem elfogadható. A nemzeti konzultációról a megkérdezettek fele úgy véli, hogy csupán kommunikációs eszköz, és valamivel több, mint egyharmaduk szerint a kormány valóban kíváncsi az emberek véleményére, amikor megfogalmazza erről a kérdéseit.

A megkérdezettek majd’ egyharmada (29 százalék) válaszolta azt, hogy az elmúlt egy évben személyesen találkozott menekültekkel. Ez az arány különösen magas a 30 évesnél fiatalabbak körében, akiknek több mint a fele (51 százalék) adta ezt a választ. Legkevesebben a 60 év felettiek találkoztak menekülttel az elmúlt egy évben, mindössze 13 százalékuk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.