2017. október 7., szombat

A MUTYIKAT BOLYGATJA AZ EGYÜTT - AHOVÁ CSAK NYÚL, OTT FIDESZES ÜGYEKET TALÁL JUHÁSZ PÉTER

MAGYAR NEMZET ONLINE - INTERJÚ
Szerző: MARKOTAY CSABA
2017.10.07.


– Persze, rengeteg – válaszolja Juhász Péter, az Együtt elnöke arra a kérdésre, vannak-e ügynökök a pártjában. – Porszívóügynökökkel, könyvügynökökkel találkozunk itt, néha bekopognak. Az Együtt amúgy nagyon letisztult társaság, értékrendileg és emberi értelemben is. Szóval én nem látok ügynököket. De résen vagyunk. 

Hisz Botka Lászlónak? Ő a hét elején, amikor lemondott a miniszterelnök-jelöltségről, arról beszélt, vannak fideszes árulók az ellenzékben, és a politikai maffia behálózta a baloldalt.

– Hiszek neki, ő ismeri az MSZP-t. Ha azt mondja, vannak ott ügynökök, elfogadom. Már hónapokkal ezelőtt azt mondta, az MSZP-n belül vannak, akik a Fidesznek elkötelezettek, nekik dolgoznak, próbálják szétzilálni a pártot.

Juhász Péter állítja, ezt nemcsak elfogadja, hanem ő maga is látott erre utaló jeleket a 2014-es kampányban, amikor nem mindig érezték, hogy segítenék az ellenzék munkáját bizonyos emberek. A 2014-es közös balliberális listán például épp emiatt nem kívánt szerepelni, mert az látszott, hogy egy ilyen állapotú MSZP-vel, ami azóta sem változott, nem igazán van esély a politika megújítására.

Jól jöhet a szocialista pártban eluralkodó káosz az Együttnek?

– Tudomásul veszem a helyzetet. 2015-ben, amikor Szigetvári Viktort elnökké választotta a párt, akkor azzal jöttek, hogy az MSZP a legnagyobb ellenzéki erő. Akkor azt mondtam, hogy ez egy pillanatkép. A dinoszauruszt és a cickányt hoztam fel példaként, hogy ha csináltunk volna 170 millió éve egy fényképet, akkor azt láttuk volna, hogy ott van a dinoszaurusz meg a cickány, és jól látszott volna, hogy ki az erősebb. De a cickányfélék a mai napig élnek a földön, az emlősök uralják a bolygót, a dinoszauruszok pedig kihaltak.

Persze, de évmilliók kellettek a változáshoz. Ilyen távban gondolkodnak?

– Természetes folyamatnak tartom, hogy a világ, a föld és a magyar politikai élet is folyamatosan megújuljon. Természetes, hogy megjelentek új pártok, amelyek meg akarják haladni az elmúlt huszonöt év politikáját. Az Együtt, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum részvételével szerintem lehetőség van rá, hogy az elmúlt huszonöt évet meghaladjuk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.