2017. október 20., péntek

A NER ALULRÓL: A FIDESZES SIKKASZTÓ TANÁRT REJTEGETIK, AZ ELLENZÉKI TANÁR NEM KAPTA MEG AZ ÁLLÁST


B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.10.20.


Két tanár pályája is a média érdeklődésének középpontjába került az utóbbi pár napban. A sorsukat egy valami határozta meg: a Fidesszel vannak, vagy ellene.

Király András: pro Fidesz.

Korábbi munkahelyén, az V. kerületi Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnáziumban meglovasította a diákok támogatására szánt alapítvány vagyonát – írta a HVG. Több mint 3,6 millió forintot vett ki folyamatosan az alapítvány bankszámlájáról, a pénz egy részét ígérete ellenére máig nem adta vissza. Ráadásul az ügyet megpróbálták eltussolni, a kollégákkal még egy titoktartási nyilatkozatot is aláírattak. Ebben közrejátszhatott a HVG szerint, hogy Király András fideszes kapcsolatokkal rendelkezik, sőt, benn ült az V. kerületi önkormányzat Jogi, Ügyrendi és Közbeszerzési Bizottságában, mint a Fidesz–KDNP által delegált tag.

Az alapítvány feljelentése alapján indult nyomozás határideje november 15-én lejár. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy az ügyben "egy főt gyanúsítottként hallgattak ki sikkasztás bűncselekmény miatt".

Király András pályája ennek mindezek ellenére csak kicsit bicsaklott meg: ugyan a múlt héten személyes okra hivatkozva lemondott a belvárosi önkormányzatnál betöltött pozíciójáról (és már nem fideszes bizottsági tag), de újra felvették egy másik iskolába dolgozni.

Ráadásul a Klik szabályosan eltitkolta, hogy újra alkalmazzák...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.