2017. október 14., szombat

ADDIG ÉS PONTOSAN ADDIG FOG AZ ORBÁN-KORMÁNY PÁROS LÁBBAL UGRÁLNI EZEN AZ ORSZÁGON

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: FORGÁCS ERZSÉBET
2017.10.14.


Sikeresnek lenni jó. Gazdagnak lenni sem lehet rossz, bár nincsenek ez irányú tapasztalataim, de néha elképzelem, hogy csak úgy meg tudok venni valamit, amire szükségem van – mondjuk egy új mosógépet – és nem kell spórolnom rá, sem átszervezni a családi kasszát. A gazdagság nyilván nem itt kezdődik, egy mosógép megvásárlása még igen távol áll a luxustól. Akkor is, ha Magyarországon a mindennapi valóság az, hogy a középosztály – mármint ami nálunk annak minősül – is gondban van, ha hirtelen elromlik valami a háztartásban. Ha ráadásul az a valami nem egy mosógép, hanem mondjuk egy kazán, akkor a kéménybéleléssel együtt a milliót is meghaladhatja a kiadás.

Mármint az átlag magyar család esetében. Szerencsére vannak sokkal ügyesebb, sikeresebb emberek is ebben az országban, mint például én, vagy te, kedves olvasó. Például Mészáros Lőrinc, aki pont olyan csupasz fenékkel jött a világra, mint bárki más. Sőt, hosszú-hosszú évekig úgy is élt. 2008-ban még a gázszerelő cége évi 5,3 millió (nem milliárd, hanem millió) forint nyereséget termelt. Ugyanez a cég 2015-ben 4 milliárd (nem millió, hanem milliárd) forint nyereséget tudott elérni.

Ráadásul a cégei is elszaporodtak rendesen. Oroszi Babett, a Célpont újságírója készített egy riportot a mágikus gázszerelő varázslatosan és villámsebesen kibontakozó tehetségéről...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.