2017. október 21., szombat

ÁDER MEGMUTATTA, HOGY A JOGÁLLAM ŐRE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAINÉPSZAVA
2017.10.20.


...Megvédte a hazát és a becsületét Áder János, mostantól legyen “Bajszos Kar” a neve, aki erős karral védi a kéményfüst szabad útját, és ha szerencsénk van, akkor a kéményen csak a szén vagy a fa füstje távozik, vagy egyáltalán lesz mit tüzelni, ha lesz pénz a fára, vagy Tiborcz el nem lopja. Áder bizonyította, hogy lehet rá számítani, minden fontos kérdésben a “nemzet egységét kifejezve”. Sőt, a legfontosabb kérdésekben, mint a kéményseprés.

Ehhez képest jelentéktelen a világ egyik legjobb egyetemének diktatórikus bezárására tett kísérlet, amelyhez nevét adta, de csak azért, mert az nem veszélyeztette az állampolgárok élet- és vagyonbiztonságát. A CEU-n nincs kémény, ez az oka. A civilek elleni megbélyegző törvényben sem talált semmi kifogást, mert ők a tüzelőanyag kategóriába tartoznak, nem a kéményhez.

Áder megvédte a kéményeket a dugulástól, de nem védte meg a jogállamot, a civileket, a tanszabadságot, úgy megy át rajta a diktatúra minden aljas törvénytelensége, mint füst a kéményen. Nem talál kivetni valót semmiben, ami Orbánnak és a bűnszervezetének fontos, de eljátssza a törvény őrét olyan ügyekben, amelyekben kockázat nélkül pattoghat, amely nem érinti ennek a rablóbandának a közvetlen érdekeit.

Ezért mégis inkább ne nevezzük Ádert “Bajszor Kar”-nak, hanem legyen a neve “Bajszos Büdös Szar” János, mert ennél az is jobb lenne, ha válogatás nélkül aláírna mindent. Mert ezzel csak eszébe juttatja a polgároknak, hogy a Sándor-palotában ül egy tetü, a Bajszos Büdös Szar János, akinek az lenne a dolga, hogy törvényes felügyeletet gyakoroljon, ám ő ennek az ellenkezőjét teszi. Börtönben a helye azokkal együtt, akiket elvtelenül kiszolgál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.