2017. október 27., péntek

"AKCIÓS" ALATTVALÓK, SZALMABÁBUK, STRÓMANOK ÉS A NINCSTELEN KIRÁLY!

CIVILHETES
Szerző: PROF. DR. LAKATOS GYULA
2017.10.27.


Ha valaki valamilyen hasonlóságot vél felfedezni a magyarországi, és az oroszországi viszonyok között, a véletlen műve, vagy szándékos félreértelmezés!

Volt egyszer egy ország, talán kettő vagy több is, ahol a társadalmi egyenlőtlenségek kirívóan a legnagyobbak a civilizált világ országai között.
Történt, hogy huszonöt évvel ezelőtt, megbukott egy rendszer, amit szocializmusnak nevezetek el. Eljött az ideje, hogy a kapitalizmus és az újsütetű kapitalisták revánsot vegyenek a régi, szocialista rendszerrel szemben. Kapitalisták és gyermekeik, akik korábban a bukott rendszer híveiként szerepeltek a humánpolitikai irattárban.
Javult ugyan a népesség egy részének az életszínvonala, viszont a felettébb gyanús privatizáció következtében, figyelmen kívül hagyva a természetes emberi jogok, és a meglévő laza törvények felségét, a gazdaság függőségét a természeti erőforrásoktól és a politikai, durva, önkényes manipulációktól, az oligarchák egy szűk csoportja, megszerezte az ellenőrzést az állami tulajdon nagy része felett. Magyarul, magánosította a nemzeti vagyont! Ahogy nálunk mondják vidéken: bizony el lett lopva!
Kellett ezekhez az otromba ügyletekhez egy király, aki hatalomra kerülve „megszelídítette” az oligarchákat, hiszen az Államnak mégis csak valamelyest működnie kell, akik egyébként a korábbi király alatt csak önmaguknak kellett, hogy elszámoljanak. Mint W. Brandt a maga idejében mondta: ő szelídítette meg a kapitalizmus, csak éppen más módszerekkel.
A cár ajánlata az oligarcháknak!
A nagy király a következőket javasolta: kölcsönösen előnyös lenne mindkettőnknek az együttműködés, szükség esetén nemzeti, állami feladatokat kell támogatnotok és pénzelnetek.
Cserébe békén hagylak benneteket, hogy megloptátok az államot, a népet, megtarthatjátok vagyonotokat! A javasolt korlátozott „szuverenitással” és a források felhasználásának általam megnevezett korlátozásával. Ebben az esetben szaporíthatjátok is a vagyonotokat, de ezzel együtt az együttműködésünk költségei is növekedni fognak! A vagyonotok gyarapodásával állami feladatokat fogtok finanszírozni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.