2017. október 26., csütörtök

AMIT ORBÁN MOND, A NÉMETEKNEK A NÁCIZMUS IDEJÉBŐL ISMERŐS - SZELESTEY LAJOS NEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLÉJE

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: SZELESTEY
2017.10.26.


- Orbán 56 évfordulóján agitált Németországban a menekültek ellen

- Ausztriának nem szabad a magyar és a lengyel demokrácia sorsára jutnia

- Az oroszok az interneten keresztül sulykolják Magyarországon az összeesküvés elméleteket



Süddeutsche Zeitung


Orbán Viktor kiforgatja a nép fogalmát. Így összegzi a hétfő esti passaui pódiumvita tapasztalatait a tudósítás. A magyar kormányfő éppen az 56-os forradalom évfordulója alkalmából ismételte meg, hogy a nép nevében migránsmentes Magyarországot akar, és úgy állította be, mintha Európa és a németek védelmezője volna. Továbbá, hogy ellenáll a tervnek, mármint hogy a földrészből vegyes kontinenst csináljanak. A beszélgetőpartnere Teltschik, Kohl kancellár egykori főtanácsadója volt, de a témákat a magyar vendég szabta meg. Előzőleg Budapesten óvott a spekuláns birodalomtól, amely szerinte több fontos tagállam mellett foglyul ejtette magát az EU-t.

A műsorvezető úgy reagált, hogy a németek nagy figyelemmel követik az ilyen mondatokat, mert ez a hang Németország legsötétebb korszakából ismerős. Orbán ugyanakkor azt taglalta, hogy a magyarok magyarok akarnak maradni, vagyis nem jöhet szóba, hogy csatlakozzanak a németekhez és a franciákhoz, akik beengednek más kultúrkörhöz tartozó, nem keresztényeket. Majd azt hangsúlyozta, hogy a magyarok jó keresztények akarnak lenni, de nem okozhatnak kárt saját maguknak. Hozzátette, hogy a bajban lévő embereket nem lehet Európába hozni, ott kell nekik segíteni, ahol a baj van. A moderátor itt hangot adott a kétségének, hogy az uniónak vannak-e még közös értékei, ha az egyik tagállam vezetője évek óta veszélynek minősíti a muzulmánokat és folyamatosan szapulja a Bizottságot.

Die Presse

A legújabb közvélemény kutatás azt tanúsítja, hogy Orbán Viktor jobboldali-nemzeti kormánya hasznot húz a milliárdos emberbarát, Soros György elleni kampányból. A hadjárat a híveket mozgósítja. Február és október között 11 %-kal nőtt azoknak az aránya, akik kedvezőtlenül ítélik meg a befektetőt, de csak a Fidesz-hívek körében. Az ellenzéki táborban ezzel szemben azok száma szaporodott meg, akik jó véleménnyel vannak Sorosról. Az LMP esetében ez 16 %-ot jelent. Mindent egybevéve azonban az üzletember népszerűsége 36 %-ról 30 %-ra esett vissza. A felmérés eredményeiből azt a következtetés lehet levonni, hogy a fél évvel a választások előtt a hatalom és médiája igyekszik felrázni saját támogatóit és próbálja rávenni őket, hogy menjenek el szavazni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.