2017. október 6., péntek

ANDY VAJNAÁÉK MEGHEKKELTÉK A MÉDIATANÁCSOT

24.HU - MÉDIA
Szerző: SZALAY DÁNIEL
2017.10.06.


A Médiatanács írásba adta: azért halasztotta el a békéscsabai rádiós pályázat vizsgálatával foglalkozó napirendi pontot, mert beszaladt a hatósághoz a pályázó Andy Vajna cégének képviselője.

Elismerte egy válasz e-mailben az NMHH kommunikációs osztálya a 24.hu megkeresésére, hogy a Médiatanács január 24-én délben kezdődő ülésének napirendjén szerepelt a békéscsabai helyi 88,9 MHz-es kereskedelmi rádiós frekvenciára vonatkozó pályázatok alaki vizsgálatára irányuló döntés, ám a napirendi pont tárgyalását a testület aznap délelőtt elhalasztotta.

A halasztás oka az volt, hogy az Andy Vajna filmügyi kormánybiztos tulajdonában lévő Radio Plus Kft. (a budapesti Rádió 1 üzemeltetője, amely pályázott a békéscsabai helyi 88,9 MHz-re) képviseletében valaki aznap reggel, nem sokkal tíz óra előtt személyesen bement az NMHH-hoz a békéscsabai rádiós pályázathoz kapcsolódó újabb irattal.

Az NMHH Médiatanácsa kérdésünkre azt írta, hogy január 24-én 9 óra 37 perckor került az elektronikus iktatási rendszerbe az a bankszámla-igazolás, amelyet a Vajna-rádió embere személyesen vitt be a médiahatósághoz. Mindez nemcsak azért figyelmet érdemlő, mert a testület délben kezdődő ülésén a Vajna-cég pályázatból való kizárásáról kellett volna dönteni (alaki érvénytelenség miatt), de azért is, mert az indulás feltételéül szabott, a rádió első néhány havi működésére félretett összeget tartalmazó speciális bankszámlát Vajna cége csak aznap reggel nyitotta meg a Garancsi Istvánhoz köthető Duna Takarékban.

Vajnáéknak tehát rohamléptekben kellett bemenniük az NMHH-hoz, a Médiatanács pedig egy héttel később végül annak ellenére fogadta el a pályázathoz a jogvesztő hiánypótlási határidő után csatolt bankszámla-igazolást, hogy a rádiós pályázat kiírásának szövege szerint ki kellett volna zárni a pályázót a kései beadás miatt. Ráadásul egyértelmű volt az igazolás alapján az is, hogy a bankszámla nemhogy a pályázat 2016. novemberi beadási határidejében, de még a hiánypótláskor sem létezett.

A testület később valamiért mégis Vajnáékat hozta ki győztesnek a helyi rádiósokkal szemben, mindössze egyetlen szubjektív ponttal...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.