2017. október 31., kedd

AZ AHMED H-ÜGY EGYÉRTELMŰN MUTATTA MEG ORBÁN GUSZTUSTALAN, HATALOMÉHES SAKKJÁTSZMÁJÁT

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr. Flynn Ryder
2017.10.31.


Az orrunk előtt folyik egy koncepciós per, amelyben Orbán Viktor és kampánytanácsadói úgy játszanak egy ember életével, ahogy nekik tetszik. 

Friss hír, hogy újratárgyalják a terrorcselekmény elkövetésével gyanúsított és első fokon 10 év fegyház-büntetésre ítélt szír férfi esetét. Hogy mit csinált? Megdobta a rendőröket kővel. Ilyen komoly terrorcselekményt nem minden nap követnek el, azt beláthatjuk. (Irónia volt.) Korábban megírtuk a fideszes kődobáló esetét, akit aztán egy enyhe ejnye-bejnyével el is engedett a bíróság.

Ahmed H. esete más.

A 41 éves szír férfit a két évvel ezelőtti, röszkei tömegzavargás miatt terrorcselekmény elkövetésével vádolják. Tegnap a Szegedi Törvényszéken elkezdődött a megismételt elsőfokú eljárás az ügyében és újra ártatlannak vallotta magát.

A menekültválság csúcsán, 2015. szeptember 16-án százak torlódtak fel a röszkei határátkelőhely szerb oldalán. A sokáig békés tömegből később többen kiváltak, megpróbálták kidönteni a kerítést, néhányan pedig köveket is dobálták a magyar oldalon felsorakozott rendőrök felé. Az összecsapásokban több rendőr megsérült.

A vádlott, aki a rokonaival érkezett a határhoz, azt állította: azért ment a kerítéshez, hogy cukorbeteg édesanyjának inzulint kérjen. Vallomása szerint később többször is beszélt a rendőrökkel, a tömeg és a hatóságok között próbált közvetíteni, elmondta, hogy szeretnének békésen továbbmenni. Azt elismerte, hogy dobált a rendőrök felé és megafonon keresztül beszélt a tömeghez, ám azt tagadta, hogy a határ megnyitását követelte, fenyegetőzött vagy ultimátumot adott volna.

A Szegedi Törvényszék első fokon 10 év fegyház-büntetésre ítélte a férfit terrorcselekmény elkövetése és határzár tiltott átlépése miatt. Korábban azt írtuk:
a legsötétebb ’50-es évek hangulatában született meg az ítélet a Szegedi Bíróságon, egy nyilvánvalóan kirakatperben.

A jelenlévők beszámolója szerint
  • a férfi nem kapott rendes tolmácsot,
  • a vallomását és egyes szemtanúk beszámolóit, amelyek nem illettek a „terrorista migráncs”-képbe, egyszerűen kihagyták.
  • A Fidesz napokig, sőt, hetekig rugózott az ügyön, örültek, mint majom a farkának, hogy végre, végre, kiállíthatnak valakit, aki legalább Magyarország határán elkövetett egy "terrorcselekményt".
Ez feltűnhetett a Szegedi Ítélőtáblának is, mert hatályon kívül helyezte az ítéletet.Meglátásuk szerint a törvényszék nem értékelt egyes lényeges bizonyítékokat. Ahmed H. jogi képviselője, Bárándy Péter a Népszavának elmondta: helyes döntésnek tartja, hogy újraindult az eljárás, mert az első fok „a vádirati koncepcióba nem illő bizonyítékokat figyelmen kívül hagyta.” Az ügyvéd úgy fogalmazott: Ahmed H. „dobált valamivel, valaki felé”, átlépett Magyarországra egy mások által kinyitott kapun, vagyis valamilyen szabálytalanságot elkövetett,
de nem terrorcselekményt.

A Fidesz természetesen most is lecsapott az ügyre, de most a „terrorista migráncs”-fasisztoid dumája kiegészült a jól ismert sorosozással is. Hídvégi Balázs, akit a Fidesz nevében ki szoktak állítanak papagájkodni, most egy ártatlan ember meghurcolásával, egy menekült életének tönkretételével próbál politikai tőkét kovácsolni a pártjának. Eszébe se jutott olyanokat mondani, hogy „majd a bíróság meghozz a döntést, mert jogállamban élünk”, ehelyett szimplán előre elítélték a menekültet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.