2017. október 10., kedd

AZ ELSŐ FÉLÉV OSLÓBAN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Györgyi
2017.10.10.


Az első hónapok minden határátkelő életében különleges időszakot jelentenek, hiszen ez az ismerkedés korszaka, ilyenkor próbál az ember beilleszkedni, friss aggyal felmérni a helyzetet. Ilyen szempontból is érdekes Györgyi írása, hiszen ő barátnőjével fél éve él Norvégiában – lássuk, milyenek az első tapasztalatok. (A képeket köszönöm neki!)


„Rólunk

Tél végén költöztünk Norvégiába a barátnőmmel, hogy egy kicsit felszabaduljunk az otthoni nyomasztó légkör alól. Nem voltak megélhetési problémáink, nem voltunk eladósodva, saját lakásban éltünk és mindkettőnknek volt munkája.

Rendszeresen nyaraltunk külföldön és belföldön, akadt némi megtakarításunk, tehát mindent összevetve a magyar átlag-életszínvonal felett éltünk. Laktunk már hosszabb-rövidebb ideig más országban, így tudtuk, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak a külföldi létnek. Mindezeket figyelembe véve döntöttük el, hogy legalább öt évre elköltözünk Magyarországról.

A barátnőm sok év tapasztalattal rendelkező programozó, így viszonylag gyorsan – még otthonról pályázva az állásokat, két hónap alatt – sikerült munkát kapnia egy oslói start-up cégnél.

A lakhatásról

Az oslói ingatlanpiacot nem a kiegyenlített kereslet-kínálat jellemzi, sokkal többen keresnek kiadó lakást, mint amennyi a rendelkezésre áll, ezért a tulajdonosok választhatnak a jelentkezők közül.

Rögtön a megérkezésünkkor nekiálltunk a keresésnek - két hónapig lakhattunk a munkáltató biztosította lakásban. Szerencsések voltunk, mert már a második lakást, amit megnéztünk sikerült kivennünk, ráadásul a tulajdonos nem a szokásos három havi kauciót kérte, hanem csak másfél hónapot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.