2017. október 9., hétfő

AZ INTERNET NEM FELEJT - NÉPSZABADSÁG: LAPZÁRTA

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2017.10.09.



Egy évvel ezelőtt, október 10-én a bezárt Népszabadságról írtam. Közel tíz éven át ott jelent meg a Most & Itt című blogom, nem csoda, ha kicsit magam is Népszabadságosnak számítottam. És akkor a legfőbb hadúr úgy döntött, hogy erre a lapra nincs szükségük a magyaroknak. Túl sok benne az igazság, és túlteng benne a hazugság leleplezése. A legfőbb hadúr talált egy osztrák illetőségű, amúgy azóta csalásért és hűtlen kezelésért felfüggesztett börtönre ítélt vállalkozót, és megcsinálták okosba a Népszabadság bezárását.
Ezt írtam akkor erről.
Föld S. Péter
Orbán Viktor legfőbb hadúr nagyon megmérgesedett, amikor megtudta, hogy Rogán Antal és családja helikopterrel utazott Rogán Cili barátnőjének a lakodalmára. Amikor még arra is rájött, hogy naponta 80 ezer forintba kerülő bérelt Mercedes is várta őket a reptéren, kifejezetten dühös lett.
Nekem egy parasztgyerek ne urizáljon, mondta magában a legfőbb hadúr. Egy parasztgyerek maradjon szerény és tisztességes, mindig emlékezzen rá, hogy honnan jött.
Lám, én magam is milyen szerény és tisztességes maradtam.
Nekem egy parasztgyerek, folytatta a gondolatot, ne tartson odahaza sokfős személyzetet, ne barátkozzon kétes alakokkal, ne fogadjon el tőlük milliókat, se nejlonzacskóban, se pedig más csomagolásban.
A legfőbb hadúr feje ekkor már nagyon vörös lett, alig bírta türtőztetni magát.
Azonnal intézkedem, mondta magában. Már indult is, hogy lépjen valamit, vette volna a telefont, amikor eszébe jutott Matolcsy György.
Ettől megint elborult az agya. Mit képzel magáról ez a Kusza Szem! (Magában és baráti körben így nevezte a Magyar Nemzeti Bank elnökét.) Az még rendben van, hogy szeretőt tart az asszony mellett, rendes magyar férfiembernek ez dukál. Meg aztán mindenki ismeri a katonanótát, amit részegen szokunk dalolni, vagyis, hogy „Az a huszár, ki a szoknya alá nyúl.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.