2017. október 27., péntek

AZ UTÓLAGOS REHABILITÁCIÓ SZÜKSÉGESSÉGE

HUPPA BLOG
Szerző: CSERPES TAMÁS
2017.10.27.


A Fidesz bárdolatlan modorú megmondóembere, Kövér László valami olyasmire hivatkozott, hogy még 4, uszkve 8 évre van szükségük ahhoz, hogy rendbe tegyék az ország dolgait.

Ilyen hosszú időre való lopnivaló azonban nem nagyon akad már az országban. Összecsipegethetnek még innen-onnan néhány dolgot, megszüntethetik a pártok finanszírozását, felvásárolhatják a Kispajtás című havilapot, de ezzel nagyjából vége is van a nagy einstandolások időszakának.

8 + 4n év alatt természetesen rengeteg pénz befolyhat a Fidesz párkasszájába, Kövér László személyes óhaja ebből a szempontból teljes mértékben érthető. Az efendik régóta azonosítják magukat Magyarországgal, a legfőbb főkolompos pedig már egész Európával. Orbán idővel kiterjeszti politikai befolyását még talán a Marsra is. Előtte persze odaküldi Szijjártó nevű hadapródját egy jó kis zsíros üzlet reményében.

A II. világháború Európában 1939. szeptember 1-től, 1945. május 8-ig tartott. Nagyjából hat évig. Mit akar tehát elérni Kövér viceházmester 16 év alatt? Az egész világot leigázni, vagy a Wehrmachthoz hasonlóan, feltétel nélküli kapitulációt? Előbb-utóbb csak pofára esik az egész bandérium.

Vajon mennyi idő alatt lesz képes Magyarország kiheverni a Fidesz-rezsim unortodox ország-rendbetételét? Marad-e még egyáltalán belőle valami, vagy a haza mindenre elszánt megmentői az egészet áttolják Erdélybe, Svájcba, illetve a Kajmán szigetekre?

Kövér valószínűleg azért képtelen rendesen hazudni, mivel az ilyesmihez valamiféle intelligenciára is szükség lenne, amiben – ostoba megnyilatkozásai alapján – meglehetősen szűkölködik az említett páciens. Figyelmeztetni pedig egyelőre senki sem meri arra, hogy időnként gondolkodnia is kellene, nem csak örökös üldözési mániában szenvednie.

Szomorú időszak ez az ország életében. Az infrastruktúra pusztul, a korrupcióról csak azért nem beszélhetünk, mivel törvények által támogatott tevékenységről van szó. A gyűlölet elborította az egész országot. Ha valaki idegen nyelven kér felvilágosítást valahol széles e hazában, nagy az annak esélye annak, hogy ott helyben felpofozzák. Még 4, illetve 8 ilyen év, és akár még meg is lincselhetik. A fideszesen rendbetett egészségügyben úgy pusztulnak a betegek, mint egy első világháborús tábori kórházban, ellenséges támadás közepette...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.