2017. október 27., péntek

BARTUS LÁSZLÓ: A "PUTYIN-HÁLÓZAT" MIATT ORBÁN VIKTOR A NEMZETBIZTONSÁGI KOCKÁZAT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: BARTUS LÁSZLÓ
2017.10.27.


Orbán Viktor rádióinterjúnak álcázott prédikációjában azt állította, hogy a “Soros-hálózat” nemzetbiztonsági ügy. A “Soros-hálózat” alatt ezúttal – és egyelőre – nem a hazai civil és Fidesztől független szervezeteket és személyeket értette, hanem az orosz titkosszolgálati propaganda és a fake news-csatornaként működő DCLeaks internetes portál “információit”.

A nyugati világ ellen információs- és propagandavilágháborút indított orosz titkosszolgálat feltérképezte az Európai Unión belül azokat a személyeket, akik az orosz törekvések, Putyin céljainak útjában állnak. Ezeket nevezte el “Soros-hálózatnak”. A Fidesz ezt már tényként közölte, majd Orbán erre a megbízható forrásra hivatkozva “nemzetbiztonsági veszélyről” beszélt.

Nem “Soros-hálózat” van, hanem “Putyin-hálózat”, amelyet az orosz titkosszolgálat szervez és irányít, s ennek része Magyarország miniszterelnöke. Ez a nemzetbiztonsági ügy és a nemzetbiztonsági kockázat. Egy idegen és ellenséges hatalom titkosszolgálata és hamis információi alapján irányítják az országot. Eljutottunk oda, hogy a demokratikus értékek védelme Magyarországon üldözendő és az országra leselkedő veszélyt jelent. Orbán a Nyugat halálos ellenségeinek propagandáját terjeszti, és arra építi a magyar külpolitikát.

Az európai liberális demokratikus értékeket valló személyeket az oroszok a nem létező “Soros-hálózat” részeként mutatják be, mintha ők valamilyen külső parancsra tennének bármit. A feltételezett kapcsolat mindössze annyi, hogy az EU-ban egyesek nem Putyin céljait szolgálják, hanem védik a liberális jogállamot, s ettől függetlenül a putyinizálódással és a fasizálódással szemben Soros György alapítványai támogatják a világ minden részén a demokratikus értékeket védő civil szervezeteket. Orbán ezt a jót kriminalizálja...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.