2017. október 17., kedd

BELSŐ MUNKA LEHETETT A FÉLMILLIÁRDOS ALTON-BETÖRÉS

INDEX
Szerző: DEZSŐ ANDRÁS
2017.10.17.


Saját kulccsal mentek be, ismerték a riasztó kódját, és pontosan tudták, mit és hol keressenek azok, akik áprilisban több százmillió forint értékű eurót, valamint rengeteg fontos iratot vittek el a letelepedési kötvényekkel kereskedő Arton Capital budapesti irodájából. De nem csak ezt tudtuk meg a különös betörés körülményei után kutakodva.

Rengeteg ember megfordult az egyik legnagyobb, letelepedési kötvényekkel kereskedő cég, az Arton Capital budapesti irodájában, legalábbis addig, amíg lehetett magyar letelepedési kötvényeket árulni. A cég Ó utcai irodájának szomszédságában élők nap mint nap láthatták, ahogy a sétálóutcáról az Artonhoz betérő külföldiek egymásnak adják a kilincset. Nagyrészt arabok, indiaiak, kínaiak és oroszok. 

De rajtuk kívül megfordultak az Arton irodájában a régi és az új politikai elit ismert arcai
, ügyvédek és olyan fontoskodók is, akik megpróbáltak közel kerülni a kötvények körül sürgő üzleti és politikai körökhöz.

Az is mindennapos volt, hogy az Arton főnöke, a bolgár származású Balogh Radosztina az Arton irodája előtt cigarettázott vagy éppen az alkalmazottakkal csevegett. (Az Artonnak korábban Balogh mellett bolgár tulajdonosai is voltak, köztük Tchilinguirian Armand Arton, akiről a cég a nevét kapta.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.