2017. október 7., szombat

BIZALOMHIÁNY

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2017.10.07.


A bizalom a társdalom tagjai közötti együttműködés alapja.
Szükség van rá a válallkozásokban, a családi kapcsolatokban, a legegyszerűbb, hétköznapi cselekedetekben.
A szülőnek bíznia kell a gyerekében, a gyereknek a szülőben, a házastársaknak egymásban, a beosztottnak a főnökben, a főnöknek a beosztottban, a választónak a pártokban a pártok tagjainak a pártvezérekben és viszont - ha nincs bizalom, megette az egészet a fene.
Lehet élni bizalom nélkül is, de ebben az esetben az életninőség igen nagyot romlik, nézegetünk a partnerre gyanakodva, aggódva - mit fog tenni, ha módja lesz rá, és mi tudunk-e védekezni ellene?
Orbán haverja, Garancsi emlegetette a kötélbarátságot, mely a hegymászók között van divatban, ahol a azért nem mindegy, hogy ki tartja a biztosítókötél végét, hiszen vakon meg kell bízni abban, hogy a társ megtartja, ha elvéti a lépést.
Nagy kár, hogy ezt a szép tulajdonságot Orbán nem a nemzet tagjaival tartja, hanem a haverjaival meg azokkal szemben, akik elősegíthetik anyagi gyarapodását, a hegy alja meg tele van gyerekekkel, fiatalokkal, munkavállalókkal meg öregekkel, akik derekán ott a kötél, csak éppen a másik vége is a hasukon tekergőzik.

Szóval, bizalom nélkül semmi sem megy, és ltt van a magyar társadalom ezeréves gondja, merthogy errefelé nem divat a bizalom, itt a társadalom tagjai minden viszonyukban olyan gyanakvással tekintenek egymásra, mint kukac a libára, jóllehet a társadalom nagy többsége itt a kukac szerepét tölti be. és csak a libának érdeke, hogy egymásban ellenséget lássanak.
Elég szörnyű állapotokat tükrröz, hogy a sok szerencsétlen nem ismeri fel saját érdekeit sem, vuiszont képesek egmással késhegyre menő harcot folytatni Krisztus parthus származásának, vagy Horthy államférfiúi nagyságának ügyében, miközben a kis kleptomániás kilopja a fenekük alól az országot.
Természetesen ez a mély társadalmi bizalmatlanság nem hétfőről-keddre alakult ki, évszázadok kellettek ahhoz, hogy kifejlődjön az a zsigeri bizalmatlanság, mely aztán napjainkra oda jutott, hogy egymást a legprimitívebb általánosításokkal tiszteljük meg.
Ebben az oszágban minden orvos csak pénzért hajlandó gyógyítani, minden ápolónő kurva, minden politikus lop, minden párt csak azért dolgozik, hogy vezetői hozzáférjenek a húsosfazékhoz, minden pedagógus kiégett iparos, minden cigány lop, minden zsidó harácsol - nemmellesleg minden baloldali ember a Gulag táborainak örököse és minden jobboldali e
mber náci, antiszemita és rasszista, ezért ab ovo alkalmatlan mindenféle együttműködésre...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.