2017. október 21., szombat

BRUCK ANDRÁS: ÉLET A FOCI UTÁN

CIVILHETES BLOG
Szerző: BRUCK ANDRÁS
2017.10.21.


Elkészült a szombathelyi stadion, két hét múlva ünnepélyes átadás, miközben inkább gyászszertást kéne tartani. Ugyanis ez a stadion sem a város futballcsapatának az igényeihez épült, hanem a megrendelőéihez.

Ez bűntény.

Ennek az újabb 16 milliárdnak az elpazarlásakor a legfontosabb kérdés, hogy miért vannak Orbán Viktornak ilyen primitív igényei? A kormánya miért nem arra költi a pénzünket, amitől valóban jobb lesz az élet, több az ország?
És egy másik kérdés: létezik-e olyan, hogy egy miniszterelnök jóhiszeműen cserélje fel ennyire szembeszökően a prioritásokat?

Nem létezik.

Orbán Viktor pontosan tudja, hogy miként az embernek előbb az élet alapfeltételeire: élelemre, lakóhelyre, fűtésre van szüksége, és senki nem vesz autót, televíziót, ha nincs hol laknia, úgy egy tisztességesen vezetett országnak is csak sokadrangú szempontja lehet a sport és a sportlétesítmények minősége, mennyisége.

Magyarország egy része szegénységben él, egy része megrekedt egy alacsony, a mindennapokban nélkülöző nívón, a lakosság számottevő része egyik napról a másikra él, rengeteg fontos dologra nem jut elég pénz, és ott van még a nemzet aktuális közérzetét és jövőjét döntően meghatározó két szörnyű fogyatékosság, az oktatás és az egészségügy folyamatosan romló állapota.

Magyarország egy vergődő, pusztuló ország, a miniszterelnök mégis nemzetközi színvonalú stadionokat építtet. Semmi kétség, az az álláspontja, hogy ti szerencsétlen, ostoba magyarok, az életetek felőlem lehet harmadik világbeli, de az üres stadionjaitok akkor is osztályon felüliek lesznek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése