2017. október 19., csütörtök

"ÉN IS" - INTERJÚ EGY ÁLDOZATTAL

CIVILHETES NET
Szerző: LŐRINCZ CSABA
2017.10.19.


Harvey Weinstein színt valló áldozatainak száma napról napra növekszik. E folyamattal egy időben több hazai színésznő is nyilvánosság felé fordult ugyanezen sérelmeiket vállalva. Sárosdi Lilla és Sándor Erzsi is nyíltan beszélt a  megalázó helyzetről, amibe egyébként köztiszteletnek örvendő rendezők kényszerítették.


Így jelent meg itthon is a Me too.”, vagyis az  „Én is.” hashtag. Lényege a nyilvánosság ereje, olyan közösség vállalása, ami addig tabu volt. Ehhez szeretnénk mi is hozzájárulni új sorozatunkkal. Első alanyunk a 19 éves Kriszta, keresetlen egyszerűséggel mesél élete korai szakaszának meghatározó és sajnos komoly következményekkel járó élményéről.
Civilhetes: Mesélj magadról, mit kell tudni rólad?
Kriszta: Az utolsó évemet töltöm a gimnáziumban. Ez a második sulim, egy katolikus iskolából jöttem át ide. Sokszor kilógok a sorból. Nagyon művészeti beállítottságú és mondhatni "felvilágosultabb" vagyok mint a kortársaim, így több szempontból sem illettem bele abba a közegbe. Zenéléssel foglalkozom a suli mellett, és jó lenne majd abból is eltartanom magam, de emellett még sok minden más is érdekel.
C7: Hogyan kezdődött?
K.: Anyukám szülei közel laknak hozzánk, míg apukámé szinte az ország másik felében. Így mikor meglátogatjuk őket több napot töltünk ott. Ezek a nyaralások maximum 7 naposak voltak. Nagyszüleim rettentő furcsák. Míg nagyapám sokszor egy óvodás szintjén beszél, viselkedik, hízeleg, addig a mamám igazi minden lében kanál, persze csak a maga kimért módján. Egy a lényeg, nem tűnnek túl megbízhatónak. Sokat játszottam a papámmal, mindent az égvilágon megkaptam tőle, amit csak akartam. Mindent. Amikor anyukám fürdetett mindig jött, hogy ő a postás és hozott nekem valamit. Anyukám nem lelkesedett a dologért, ám én annál inkább imádtam, hogy finom cukorkákat ad be nekem a fürdőszobába
C7:  Említetted, hogy édesanyád nem nézte jó szemmel nagyapád "mókáit"? Tudtad, miért?
K.: Óvodás voltam ekkor és nem igazán értettem az összefüggéseket, de semmi másra nem is figyeltem, csak az ajándékra, meg a sok felesleges kacatra amiket kaphatok. Voltak azonban alkalmak, amikor anyukám fele is tett lépéseket, aki zavartan nevetve elutasította, és akkor láttam rajta, hogy betegesnek és őrültnek találja őt. Viszont számára a család összetartása minden felett áll és ha kicsapja a balhét, felborul az egyensúly.
C7: Mikor döbbentél rá, hogy ez több egyszerű „mókázásnál”?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.