2017. október 22., vasárnap

ÉS AKKOR KIDERÜLT, HOGY NEM KELL OLYAN HELYRE ÉPÍTKEZNI, AMIT ELÖNTHET A DUNA

HVG ONLINE - GAZDASÁG
Szerző: hvg.hu
2017.10.22.


A Fővárosi Közgyűlés kitért a népszavazás elől, a KSH közel 300 ezer forintra mérte a magyar átlagfizetést, Orbán Viktor pedig újra megígérte a nyugdíjasoknak az ajándék Erzsébet-utalványt. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Tarlós Istvánék kitértek a római-parti népszavazás elől: a Fővárosi Közgyűlés hatályon kívül helyezte a római-parti védmű part menti nyomvonalát támogató április határozatát. Gát azonban így is lesz, a kérdés az, hogy mikor, erről viszont csak később fognak dönteni.

Azt több közép-és kelet-európai városban is láthatjuk, hogy az árvizek ellen nem az a megoldás, ha a folyóhoz legközelebb minél magasabb és erősebb gátat építünk. Bécsben például egy hatalmas mesterséges szigetet hoztak létre, Belgrádban meghagyták a széles parti rézsűt, arra pedig Drezda lehet a legjobb példa, hogy miképp néz ki egy ideális folyópart. Sőt, azt nem messze a Római-parttól Budapesten is láthatjuk, hogy hogyan kell természetes valójában meghagyni a folyópartot úgy, hogy hangulatos és kulturált is legyen a hely.

Hol épüljön a gát?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.