2017. október 22., vasárnap

EZEK MAGYAROK?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2017.10.22.


Eléggé vegyesfelvágott lesz az eheti válogatás, ráadásul szó szerint. Elsőként ugyanis Svájcba látogatunk a rossz emlékű Svájc-Magyarország foci vébéselejtező kapcsán. Már csak azért is, mert a magyar sajtóban emlékeim szerint meglehetősen kevés szó esett a magyar (?) szurkolók (?) egy részének viselkedéséről, ami nem csak a helyieket sokkolta, hanem a Kolbászkerítésország blog szerzőjét is. Aztán viszont a gasztronómia veszi át a terepet, jót kajálunk Isztambulban és nokedlit készítünk Hollandiában.

A magyar labdarúgó-válogatott olyan, amilyen, nem egy határátkeléssel foglalkozó blog dolga a teljesítményt minősíteni, megteszik ezt sokan. Az viszont már más kérdés, hogy a csapatot elkísérő szurkolók (pontosabban egy részük) milyen képet festenek Magyarországról külföldön. Hát elég elkeserítőt – derül ki a Kolbászkerítésország blog szerzőjének személyes tapasztalatából.

„Szombaton meccsen voltunk, oltári szerencsénkre azonban eszünkbe se jutott a majomketrecből, azaz a vendégszurkereknek fenntartott sarokból nézni a Svájc – Magyarország VB selejtezőt Bázelben.

Jó előre a ticketcorneren lezsíroztam a jegyeket a C1 szektor tetejére, nem volt olcsó, 91 frankba fájt egyenként. Persze előtte bennünk is felmerült egy paraszthajszálnyi időre, hogy a magyar szurkerekkel kellene ezt a meccset élvezni, de ezt hamar elvetettem néhány korábbi negatív tapasztalatom miatt.

Apám, azt hiszem most a kórházi ágyról írnám ezt a hevenyészett posztot, ha mégis feltűnünk a barbár hordák játszóterén. Természetesen nem a normális emberekről beszélek, akik ugyanúgy szenvedtek köztük, mint mi a távolban, hanem arról a fasiszta köcsög undormány bandáról, akiknek „tiszteletére” majdnem levettem a magyar mezt, sálat és zászlót magamról, nehogy véletlenül valaki azt higgye, hogy velük vagyok.

Én a meccseken végzett ordibálásaim ellenére egy szelíd ember vagyok, semmilyen sportesemény alkalmából soha se keveredtem komolyabb összetűzésbe, soha nem kezdeményeztem verekedést, de itt ha van egy bézbólütőm nagyon szívesen részt vettem volna a tömegoszlatásban.

Ezek magyarok?! Nyomorult szemétláda, idióta agresszív barmok inkább. Ez volt ám az országimázs, hogy a kezük-lábuk rohadjon le tőből...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.