2017. október 14., szombat

GULYÁS A LEVESBEN

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2017.10.13.


Tulajdonképpen sajnálom szegény Gulyás Mártont.
Szegény tévedésbe esett, azt hitte, hogy a társadalmi összefogás hiányát a pártok egymásra való féltékenysége, a másik politikai haszonszerzésétől való félelme okozza.
Hát róla aztán nemigen lehet azt mondani, hogy valamelyik párt kritikátlan szekértolója lenne, így ha ő kezdeményez, akkor annak eredménye lesz.
Hitében erősíthette, hogy sikerült tető alá hoznia egy megegyezést a választási rendszer megváltoztatása érdekében, amiről ő azt hitte, hogy személyes varázsa vitte előre az ügyet, jóllehet ha ezt Sztálin szelleme kezdeményezi, a pártok akkor is mögé állnak, ugyanis a cél elérése elemi érdekük.
A jelenlegi választási rendszerben ugyanis, ha Orbán családja a Fideszre szavaz, ezzel meg is van a kétharmad - és itt nem a politikai családjára gondoltam, szóval Harrach és Semjén nyugdotan tartózkodhat, Szél Bernadett harisnyában ugrálva a képviselői széken még ellene is szavazhat, ha olyan kedve van, semmi nem változik.
Ebből is kiderül, hogy a politika nem magasztos elvekről, hanem érdekekről szól, mondjon bárki bármit.

Itt a közös ünneplés esetén pedig érdekütközések vannak.
A sufnipártoknak az az érdeke, hogy önálló politikai entitásként jelenjenek meg.
Egy részüknek még olyan szerencséjük sincs, hogy bármilyen politikai hívószóhoz kapcsolni tudják létüket, mint például a Liberálisok hat tagja teheti, hiszen többnyire a levegőből pottyantak a magyar politikába.
Ezek általában egy-egy, Gulyáshoz hasonlóan túlmozgásos politikai sajtkukac ambícióinak háttérintézményeként, vagy valamelyik mikroszkóppal alig látható párt atomi részecskékre esésének eredményeként jöttek létre.
A gyanútlan választó azt hihetné, hogy az a párt, mely nevének az "Együtt" fogalmát választja, arra fog törekedni, hogy bármelyik demokratával együtt dolgozzon az ország felemelésén, de persze dehogy.
Aki azt írta a cégérre, hogy lehet más a politika, az kézzel-lábbal arra törekszik, hogy bebetonozza a jelenlegi politikai rendszert.
Persze ez ennél a pártnál genetikailag determinált, hiszen maga a Nemzet Ondója késztette vad éneklésre Schiffer ügyvédet az aktus közben, és hát nem szép dolg lenne, ha atyja és nemzője ellen fordulna.
Itt csak az a csoda, hogy a választó nem akarja észrevenni, hogy hülyére vették, de még a penetráns szagot sem érzékelik, mely a párt működését kiséri.
Olyan párt pedig, hogy Liberálisok, meg Párbeszéd nincs, legfeljebb baráti társaságok vannak, klubok, melyek támogatják barátaik törekvéseit.
Már szinte sajnálom, hogy a klub, melyben van szerencsém tagnak lenni - a Sokat Megéltek Társasága -, nem alakult párttá, ezeknél különbek lennénk, hiszen mi már megéltünk ezt - azt, pofázni pedig mi is tudnánk, Moldova leírta a receptet, nem szólva hogy mi szervezettek vagyunk, osztályfőnökünk is van, aki szükség esetén intőket is képes osztani, de nem teszi, mert mi jól viselkedünk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.