2017. október 21., szombat

GYARMATI ANDREA: SPECIÁLIS GYERMEKNEVELÉS

24.HU - POSZT ITT
Szerző: GYARMATI ANDREA
2017.10.21.


Van egy olimpiai bajnok magyar házaspár, ahonnét a feleség és a férj is ugyanabban az évben lett a világ legjobbja: Székely Éva és Gyarmati Dezső. Ötvenhatban Melbourne-ben próbáltak duplázni. Félig sikerült. A lányuk mesél pofonról és pohár hideg vízről; nem mellesleg az apa születésének kilencvenedik évfordulóján.

1956-ban olimpiát rendeztek Melbourne-ben, épp a tizenhatodikat az újkori olimpiák közül. A szüleim Helsinkiben épp négy évvel korábban, a tizenötödiken mindketten olimpiai bajnokok lettek, és most is, vagyis 56-ban bőven esélyesek a győzelemre. Rajtuk kívül egyetlen házaspár van még kerek e világon, Zatopekék, akik együtt, vagyis azonos időben, házaspárként lettek olimpiai bajnokok.

Szóval 1956, és minden együtt az újabb közös győzelemre,de a párkák másképpen fonják az életünk fonalát.

1956-ban már én is a családhoz tartozom, alig vagyok több kétévesnél, amikor kitör a forradalom.

A szüleim, főleg Anyu, lelkesen edzenek, Apu azért itt-ott hallatja a hangját, de mindkettőjük életében a sport és természetesen az előttük álló nagy verseny a legfontosabb. Meg nyilván én is az vagyok, de erről sosem esik szó, hiszen ez magától értetődő az én családomban.

Edzőtábor a Szabadság-hegyen, ahová engem is visznek magukkal. Hogy mindez szabályos-e, vagy csak megengedik hallgatólagosan, hogy velük legyek, nem tudom, és nincs is jelentősége, hacsak abból a szempontból nem, hogy elég korán beszippant a sport világa. Minderről sose beszéltünk, de hát a zenészcsaládban zenélnek, a színészek gyerekei a színházban nevelkednek, és az olyan szerencsések, mint én, gyakorlatilag a medence partján vagy a vízben élnek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.