2017. október 11., szerda

GYURCSÁNY ISZONYATOS KAMUVAL HÜLYÍTI A VÁLASZTÓIT

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2017.10.10.


Szerinte a Fidesz legyőzése rém egyszerű.

Alig telt el egy hét Botka László lemondása után, az MSZP máris tárgyalóasztalhoz ült a DK-val, hogy osztozkodjanak az egyéni választókerületekről. Utána Gyurcsány Ferenc elment a Spinozába, és bejelentette, hogy a Fidesz legyőzése rém egyszerű.

A Fidesz számításai szerint listán 35-37 százalékot fog szerezni, az MSZP (ha kiheveri válságát) 20, saját pártja pedig 10 százalék körül.

A hvg.hu szerint ebből arra következtetett, hogy ha megnő a részvétel a választáson, akkor majd átszavaznak az esélyes jelöltre, és akkor le is lesz győzve a Fidesz, és kész. Meg ennyi.

A helyzet azonban az, hogy ez ordas nagy kamu, meg parasztvakítás.

Egyfelől figyelemre méltó, hogy még saját száma szerint sincs igaza (20+10 < 35), de a helyzet az, hogy a számok nem is állnak olyan jól. A Závecz mérése szerint a DK csak 8, az MSZP csak 17 százalékon állt szeptemberben a biztos szavazók között, és a Botka lemondásának hatását is mérő kutatás minden valószínűség szerint majd ennél rosszabb eredmény hoz majd a vezető nélkül maradt baloldalnak (főként az MSZP-nek persze).

Eközben a Fidesznek a Závecz szerint 44 százaléka van a biztos szavazók között, ami még akkor is tekintélyes előny, ha leszámoljuk belőle a Fidesz trendszerű túlmérését...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.