2017. október 14., szombat

GYURCSÁNY-TERV

SZÉKELY SZABOLCS (TARSKI) BLOGJA
Szerző: Tarski
2017.10.14.

„....mindenfajta uralom, amennyiben uralom, senki másnak nem keresi javát, csak az alávetettjének és ápoltjának mind a köz-, mind a magánéletben.” (Platón: Az állam).

Ezen a héten megtörtént a nagy összeborulás az MSZP és a DK között, aminek természetesen sokan örülhetnek. A két párt politikusai nyilvánvalóan, hiszen az ezt bejelentő és kommentáló politikusok csak úgy sugároztak az örömtől. Nem értem azt, hogy az MSZP politikusai minek örülhettek, hiszen ezzel az újabb húzással tulajdonképpen a korábbi politikai irányvonalukat rúgtál fel, hiszen hátat fordítottak annak a Botka László által megalkotott és mindvégig kitartóan hangoztatott javaslatnak, amit korábban mindig helyesnek tartottak. Talán egy éjszakai megvilágosodásuk volt mindegyiknek, hogy most gyökeresen új irányba fordították a politikai hajójuk vitorláját? Nem tudom, mindenesetre több dolgot lehet megjegyezni.
Elsőként az lehet mondani, hogy azzal mindenképpen nyertek, hogy talán, de ez sem biztos még, a május óta tartó lejtmenetnek vége szakadhat és egy növekvő támogatottságú pályára irányíthatják a párt hajóját. Ez tényleg fontos lehet a választás előtt, mert több szavazót hozhat a tényleges választás alkalmával. Másodszor vége szakadt az az áldatlan állapot, ami korábban a két párt között volt, és aminek során nap mint nap egymást vádolták azzal a képtelenséggel, hogy a másik párt lesz a Fidesz győzelmének újbóli okozója. A közösségi honlapokon Botkát aljas árulónak nyilvánították, Orbán Viktorral való lepaktálással vádolták, a baloldal végső vereségének és összeomlásának okozójának tartották, és minden létező baj okozójának kiáltották ki. Botka László, Szeged város többszörösen nyertes polgármestere minden volt, csak éppen tisztességes ember nem. A főbűnös tehát megvolt, és lehetett ezerrel szidalmazni, miközben azt hangoztatták a DK politikusai és hívői, hogy a győzelemnek nincs más alternatívája, mint az összefogás. Ezt a csalit Botka lemondása után persze az MSZP bevette, holott nekik is tudniuk kellett volna azt, amit minden független politikai elemző és politika iránt érdeklő magánszemély tud: a 2014-es nagy összeborulás ismétlődik meg most, és csupán annyi a különbség, hogy nem a választás előtt januárban, hanem októberben történik ez meg. Azt pedig tudjuk, hogy akkor immár másodszor a Fidesz kétharmaddal nyert. Lehet, hogy most jön a harmadik nagy bukás?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.