2017. október 21., szombat

HÁZKUTATÁS A SZCIENTOLÓGUSOKNÁL, A KLIKK BÚJTATJA AZ ENYVES KEZŰ TANÁRT - HETI LAPSZEMLE

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: RÁDI ANTÓNIA
2017.10.21.


Index: Nyomozás a szcientológusoknál

Auditnak nevezett, jegyzőkönyvbe vagy videóra rögzített gyónás, a legkényesebb adatokról vezetett, kereshető nyilvántartás, hazugságvizsgálat – efféle tevékenység bizonyítékait keresték a nyomozók a Magyar Szcientológia Egyház Vallási Egyesület budapesti központjában és egyéb helyszíneken tartott házkutatásokon. Az Index cikke szerint az egyház volt hívei bejelentése alapján kezdetben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság kutakodott, majd a Nemzeti Nyomozóiroda indított büntetőeljárást személyes adattal visszaélés és más bűncselekmények miatt. Az egyház a vallásszabadság elleni támadásról beszél.

Index: Belső munka volt az Arton-betörés?

Saját kulccsal mentek be, ismerték a riasztó kódját, és pontosan tudták, mit és hol keressenek azok, akik áprilisban több százmillió forint értékű eurót, valamint rengeteg fontos iratot vittek el a letelepedési kötvényekkel kereskedő Arton Capital budapesti irodájából. Az Index cikke szerint a betörők ismerték a riasztórendszer kódját. Nem csak azt tudták pontosan, hogy hol van a falba beépített széf, benne több százmillió forintnyi euró. Azt is tudták, hogy a sok fiók közül melyik az, amelyikben az alkalmazottak ott „felejtettek” 150 millió forintnyi készpénzt. Tudták, hol található a cég néhány éves működése alatt összegyűlt összes fontos papír és a számítógépekkel összekapcsolt központi szerver.

HVG: Ismét nevelői munkát kapott a diákokat meglopó tanár


A XV. kerületi Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnáziumban visz napközis csoportot az a tanár, aki korábbi munkahelyén, a belvárosi Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnáziumban meglovasította a diákok támogatására szánt alapítvány vagyonát. A tanárnak jók a fideszes kapcsolatai, a közelmúltig a párt delegáltjaként volt tag az V. kerületi önkormányzat jogi bizottságában. Az iskolai alapítvány feljelentést tett a pénz eltűnése miatt, a BRFK „egy fő gyanúsított” ellen nyomoz sikkasztás gyanújával.

HVG: Kamarai elnök gyanús fogadója

Uniós támogatásból két házat is felépített a budapesti iparkamara elnöke, Krisán László a felkapott etyeki szőlőhegyen, ám mintha a kötelező fenntartási időszakban sem akarna túl nagy üzletet csinálni a vendéglátóhelyekből. A szálláshelyeknek nincs honlapja, a turisztikai oldalak sem dobják fel. Pedig a két épület felépítésére Krisán két cége 2013 és 2015 között több mint 70 millió forint uniós és állami támogatást kapott, igaz, erről a helyszínen semmilyen tábla nem tanúskodik, pedig a dotáció feltétele ez is, írja a HVG.

Heti Válasz: Győztek a helyiek, jegelik a feneketlen-tavi mutyit

A XI. kerületi képviselőtestület egyhangú döntéssel változtatási tilalmat rendelt el arra a Feneketlen-tó melletti ingatlanra, melyet panamagyanús módon privatizáltak ki a Miniszterelnökség alól. A telken tehát nem kezdhetnek óriáslakóparkot építeni Buda Gardens néven – 2018 végéig biztosan. Helyi lokálpatrióták tiltakoztak a terv ellen. Az Együtt hűtlen kezelés miatt feljelentést tett a telekeladás ügyében, majd Lázár János kancelláriaminiszter utasította azonnali vizsgálatra a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.