2017. október 6., péntek

HOGY MIT JELENT FÖLDI LÁSZLÓ MONDATA A CIVILEK LIKVIDÁLÁSÁRÓL, AZT CSAK ORBÁN VIKTOR KÉPZELETE HATÁROZZA MEG

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.10.05.


A nagy múltú Földi László, az egykori Ho Si Minh Főiskola KISZ-bizottságának elnöke, a kádári titkosszolgálat hírszerzőtisztje, később a Fidesz-közeli, közbeszerzés-halmozó Defend nevű biztonsági cég vezetője, bement az Echo TV-be epét hányni.

Földi azt közölte Mészáros Lőrinc “jó tévéjében”, hogy háborúban állunk, és ha háborúban állunk, akkor háborús törvények kellenek, ha pedig háborús törvények vannak, akkor likvidálni kell az akadékoskodókat. Itt Földi a Helsinki Bizottságra és más civil szervezetekre gondolt.

Hőböröghetnénk, hogy hihetetlen. De nem az. Az irány idáig is egyértelmű volt, ide is el kellett jutni. Követelhetnénk, hogy határolódjanak el Földitől, de hát nem fognak. Esetleg kérhetnénk, hogy a Főpolgármester rúgja ki 700 ezer havi bruttós tanácsadói állásából, de nem fogja.

Egyenes pályán haladunk.

Az erőszakra való felbujtás egyre kevésbé tabu a politikai megszólalásokban. Mondhatnánk, felesleges orbánozni, de hát nem az: a miniszterelnök múlt heti mondatai, amelyekben nem ítélte el az őcsényi panziós elleni erőszakot, ugyanezen az egyenes vonalon haladnak.

Levezethetjük, hogyan lesz egyre céltudatosabb és agresszívabb a kormánypárti nyelvezet az ellenzéki vagy csupán másként gondolkodó emberekkel és szervezetekkel szemben. Hogyan válik az erőszak nyelve, a dehumanizálás, az elképzelt ellenség emberi mivoltának tagadása egyre inkább a Fidesz táborának összetartó ereje. Vannak erős pontok: tavaly október 23-a fütyülős verése, a kvótanépszavazás kampánya, az első kék plakátok megjelenése, a NOlimpia kampányban megtámadott ellenzéki aláírásgyűjtők...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.