2017. október 4., szerda

ISTENI CSODA

168 ÓRA ONLINE
Szerző: MARKÓ BEÁTA
2017.10.03.


...Az új helyettes államtitkár ránézett a térképre, és azonnal talált egy helyet, ahol súlyos keresztényüldözés folyik. Ez a hely pedig az Irakban található Erbíl városa. Hazánk államháztartásának fölösleges ezer és ezer milliárdjaiból lecsípett egy picurka summát, és sürgős iskolaépítésbe kezdett az üldözött keresztények védelme céljából. Nem ismeretesek a részletek, csak annyit tudni, hogy egy év alatt – sajnálatos módon – nem készült el az iskola, így az iraki keresztény kisgyerekek nem tudták megkezdeni a tanulást a humánus magyar kormány által ajándékozott épületben. A helyettes államtitkárnak – remélhetőleg csak átmenetileg – kettétört a karrierje, és mennie kellett.

A tragikus helyzetet az oldotta fel, hogy máris megvolt az utód, így – hál istennek – újra odafigyel valaki az üldözött keresztényekre. Az új államtitkárnak ennek fényében javasolnánk, hogy rögtön itthon kezdjen sepregetni. Ha például abbahagynák a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség üldözését, a törvénytelenül egyesületté degradáltakat újra egyházzá nyilvánítanák, s kifizetnék az Emberi Jogok Európai Bírósága által – a magyar kormány okozta jogsértésért – nekik megítélt hárommillió eurós, mintegy 930 millió forintos kártérítést, azonnal sokat tennének az üldözött keresztényekért.

Úgy hírlik, a miniszterelnök különösen a szívén viseli a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárságot, s ezért a kormány tavaly hárommillió eurót, körülbelül 930 millió forintot különített el a világban élő, támadásokat elszenvedő keresztény közösségek segítésére. Micsoda isteni csoda, hogy a két összeg eurócentre, fillérre megegyezik, és a jótétemény akár helyben is elvégezhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.