2017. október 12., csütörtök

MAGYARORSZÁG ELESETT

ÁGOSTON LÁSZLÓ BLOGJA
Szerző: ÁGOSTON LÁSZLÓ
2017.10.06.


“Az nem lehet, hogy annyi szív 
Hiába onta vért,
S keservben annyi hû kebel
Szakadt meg a honért.” 

1937 van. Zsidó vagy a náci Németországban. Mit csinálsz? Mai fejjel azt mondod: menekülsz. De akkor ők miért nem menekültek el?

Ezen gondolkozom már nagyon régóta. És azon, hogy vajon mit tettem volna én, ha 1937-ben értelmiségi vagyok és végig kell néznem, ahogy milliókat fanatizálnak ordas eszmékkel és ahogy testvér testvérnek támad, ahogy az egyház megáldja a fegyvereket és az emberek mosolyogva vagy fogat csikorgatva készülnek előidézni a romlást. Ellenálltam volna? És gázkamrában végzem? Vagy menekültem volna? Nem tudhatom.


1937 ma van. Aki értelmiségi teheti, elmenekül, testvér testvér ellen támad, a szabadság - egyenlőség - testvériség nevében kriptasötétbe vetett ordas eszmék pedig dörömbölnek a sírverem ajtaján: úgy hiszik, eljött a feltámadásuk ideje. A papok megáldják a szó-fegyvereket és a Parlamentben nevezik Isten ellenségeinek, a Sátán ügynökeinek a segíteni akarókat választott árulóink.Meddig próbálsz ellenállni és mikor jön el az a pont, amikor meghajtod fejedet a Gép előtt? Amikor belátod, hogy 2018-ban ugyanez a kormány fog győzni, csak a mérték a kérdéses. Amikor belátod, hogy az egypártrendszer szentháromságának ugyanúgy tagja az MSZP, mint a KDNP és hogy az européer Magyarországra - amelyben nincs mondjuk eleve elcsalva egy választás már a rendszer bevezetésekor -, amelybe ‘89 óta elvileg törekedtünk, egyszerűen nincs kereslet az ostobák, a megfélemlítettek és a kacagó hazaárulók között?

“Az nem lehet, hogy ész, erõ
És oly szent akarat
Hiába sorvadozzanak
Egy átoksúly alatt.”
A zsidó sem hitte 1937-ben, hogy létezik, létezhet az, aminek a jöttét senki sem akarta elhinni. Nem hitte el, hogy a szomszédja örömmel ül majd bele az ő elhagyott lakásába, miután marhavagonokba zsúfolták a gyerekeit. Azt gondolta mindig, hogy biztosan ez az üreg legmélye, az alja, a “rockbottom”. Áltatta magát, mint ahogyan Chamberlain báró is hitt Hitlernek, amikor a meg nem támadási szerződést büszkén lobogtatva szállt le a hestoni repülőtéren 1938-ban, két évvel azelőtt, hogy Hitler porrá bombáztatta volna az országát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.