2017. október 22., vasárnap

MÁR MEGINT TARJÁNYIÉK KASZTINGOLJÁK AZ ELLENZÉKI MINISZTERELNÖKJELÖLTET

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2017.10.22.



Karácsony Gergely hiába a legnépszerűbb, szóba sem jön.
  • Molnár Gyula MSZP-elnök a FÜHÜ nevű újságnak azt nyilatkozta, van már neve a miniszterelnök-jelölt személyére.
  • Bodnár Zoltán, a Tarjányi-féle Progresszív Mozgalom (melyik deklaráltan Botka László elmozdítására szerveződött) meg ugyancsak a FÜHÜ-nek azt mondja, ők is keresnek miniszterelnök-jelöltet.
  • Ezek után a FÜHÜ azt is megírja, hogy az MSZP és Tarjényiék miniszterelnök-jelöltje egy és ugyanaz a személy.
Információik szerint erről az MSZP és Tarjányiék egyeztettek. A jelölt független és köztiszteletben álló, de a nevét nem írják le, azt majd csak novemberben akarják bejelenteni.

Ezzel a baloldali-liberális ellenzék visszajutott oda, ahol Botka tavaly decemberi színrelépése előtt állt: az MSZP akkor vezetése (Tóbiás pártelnök) a Tarjányi Péter nevű, rendőrből lett vállalkozónak (aki mellesleg Molnár Zsolt nemzetbiztonsági bizottsági elnök parlamenti szakértője) adott megbízást, hogy keressen miniszterelnök-jelöltet a szocialisták, a DK, az Együtt és a Párbeszéd számára.

Akkor Lattmann Tamás nemzetközi jogászt sikerült erre a feladatra megtalálni, aki akkor exponálta magát az ügyben, amikor az MSZP-nek már éppen volt egy másik miniszterelnök-aspiránsa, ráadásul belülről, Botka szegedi polgármester személyében.

Az új jelöltről még nem csak a nevét nem lehet tudni, hanem azt sem, hogy mely pártok támogatnák. Az LMP és a Momentum valószínűleg nem, de hogy nem egypárti jelölt lenne, arra a Liberálisoktól korábban kiugrott Bodnár nyilatkozatának azon részlete utal, mely szerint a megoldás egy olyan párton kívüli civil jelölt, aki mögé úgy képesek beállni mind a demokratikus ellenzék pártjai, mind a civilek, hogy egyik sem érzi magát legyőzöttnek a másikkal szemben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.