2017. október 24., kedd

MARKÓ BEÁTA: VIHARÁLLÓ ORBÁN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: MARKÓ BEÁTA
2017.10.23.


Régóta nyilvánvaló, hogy a statisztikai hivatal a kormány propagandagépezetének egyik fontos láncszeme. Hihetetlen számítási bűvészmutatványokat, leleményes kalkulációkat prezentálnak úgy, mint „adatokat”. Aki heti fél órát dolgozott, az náluk nem munkanélküli, szintén a magyar munkaerőpiacot erősítik azok a százezrek, akik évek óta külföldön dolgoznak. Így számokban (is) kiválóan teljesít az ország, már nemhogy munkanélküliség nincs, de újonnan fellépett a munkaerőhiány. A magunk részéről emiatt egy percig sem aggódunk, hiszen a kormány ezt a problémát is éppúgy meg fogja oldani, mint az összes többit, amit ő maga kreált.

Viszont új tapasztalat, hogy az ’56-os forradalom alkalmából a kormány politikai eszközeinek sorába beállt az Országos Meteorológiai Szolgálat is. (Mellékesen felhívnánk a propagandaminisztérium figyelmét arra, hogy ennek az intézménynek a nevét elfelejtették nemzetivé keresztelni, ami elég komoly hanyagság, és közel nyolc év kormányzás után igazán elvárható lenne.) Tudható volt, hogy az ellenzéki pártok nagy közös tüntetésre készültek Közös Ország Mozgalom munkacím alatt október 23-án, de az ünnep előtt mintegy tíz nappal egyenként kezdtek kihátrálni és lemondani a részvételt. Elesett a „közös”, elesett a „mozgalom”, ország még van.

A divatjamúlt nevet viselő Meteorológiai Szolgálat október 22-re és 23-ra ítéletidőt jelzett, 11 fokos hideggel, orkánerejű széllel, özönvízszerű esővel és piros riasztást adott ki, elsősorban a főváros területére. A barikádon álló utolsó forradalmár, aki civilekkel szerette volna megtartani a pártok által magára hagyott összejövetelt, a résztvevők testi épségének védelmében, a várható időjárás miatt lefújta a megmozdulást.

Érdekes módon a piros riasztás nem befolyásolta a kormányfő Terror Háza előtti fellépését, s a viharos szél, a sűrű esőfüggöny sem a miniszterelnök, sem hívei testi épségére nem jelentett semmilyen veszélyt. A programot megtartották, nem fújták le, az ország első embere ezen a jeles napon is előadta szokásos uszító, hergelő beszédét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.