2017. október 28., szombat

MÁTÓL HIVATALOS: A FIDESZ NAGYRA ÉRTÉKELI, HA VALAKI LOP, CSAL, HAZUDIK

MAGYAR NARANCS - NARANCSBLOG
Szerző: narancs.hu
2017.10.28.


Persze ehhez kérnek néhány szavazatot, de Farkas Flórián ezt is elintézi.
Nagy biztonsági készültség mellett érkezett meg szombaton Farkas Flórián a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség szolnoki tisztújító kongresszusára, a tiszaligeti Városi Sportcsarnokba. A romaügyekért felelős miniszterelnöki biztostól nem lehetett kérdezni, a kongresszusra pedig nem engedték be csak azokat, akik rajta voltak a listán. A RomNetfőszerkesztője, Hidvégi-Balogh Attila arról számolt be, hogy az eseményre buszokkal szállították azokat, akik később megerősítették Farkas Flóriánt a szövetség élén. Az újságírónak sikerült bejutnia, közölt is egy rövid videót Farkas beszédéről. A roma vezető egyebek közt az mondta, hogy jöhetnek a gárdisták, „kiabálhat liberális és hangoskodhat szocialista, tudjuk, mire szövetkeztünk, a cigányság alkotórésze a nemzetnek, a cigányság sorsa össze van kötve a nemzet sorsával”. És sajnos Farkas Flóriánéval is – ezt már mi tesszük hozzá –, akinek nyilvánvalóan többet ér a saját boldogulása, mint a nehéz sorsúaké.
A Fidesz az egyetlen párt, amely felvállalja Farkas Flóriánt
A Lungo Drom szombat délutáni közleménye azt írta, Farkas Flórián elnök beszédében kiemelte a májusban Kövér László, a Fidesz-választmány elnökével aláírt megállapodás fontosságát, amely egy hosszú, 16 éve tartó szövetség megerősítését jelenti. Mint mondta, a Fidesz az egyetlen párt, amely felvállalta a cigányság ügyét. Kiemelte, a Lungo Dromnak óriási a lehetősége és óriási a felelőssége is. A kormány elkötelezte magát és rendkívüli erőfeszítéseket tesz 2010 óta a hátrányos helyzetben lévők, így különösen a hazai cigányság társadalmi felzárkózása érdekében. A Lungo Drom ebben partner, és felelősséget vállal a magyarországi cigányság egészéért.
A Magyar Távirati Iroda tájékoztatása szerint a kongresszusra elment az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, Balog Zoltán is, és ha már ott volt, aláírt ő is egy megállapodást a Lungo Drommal. Hogy ebben a megállapodásban mi van, arról egyelőre nem tudni sokat, bár a miniszter arca elég kifejező volt, amikor letették elé a dokumentumokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.