2017. október 2., hétfő

MEGERŐSZAKOLT SZŰZLÁNYKÉNT VISÍTANAK, MIKÖZBEN A SARKON STRICHELVE ÁRULJÁK MAGUKAT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2017.10.02.


Nem hiszem, hogy jelenleg van fontosabb esemény, mint a spanyolországi történések. És nem hiszem, hogy van annál szánalmasabb, ahogy a magyar kormánypárt lakájai igyekeznek a maguk javára fordítani azt, ami ott történt.

Nem tudom, nem is fogom véleményezni a katalánok és spanyolok döntésének helyességét, vagy helytelenségét. Ez mélységesen rájuk tartozik, mindenkinek lehet igazsága ebben az ügyben.

A spanyol kormány a lehető legrosszabb módon reagált. Ami tegnap történt, annak sem tegnap, sem soha az életben nem lett volna szabad megtörténnie. Azt kellett látnom, hogy egy kormány a saját népe ellen fordult. A saját rohamosztagait küldte azért, hogy szétverjék a demokráciát. Mert a népszavazás a demokrácia szerves része. A demokrácia nem arról szól, hogy az aktuális kormányfő mit nyilvánít annak és mit nem.

A világ tudatába feltartott kézzel álló katalánok és nőket, gyermekeket, időseket, fiatalokat, férfiakat válogatás nélkül, elképesztő indulatokkal, brutálisan bántalmazó spanyol rendőrök égtek be. Mindörökre. Ez nem tűrhető el Európa egyetlen országában sem. Ez semmivel nem magyarázható, soha fel nem menthető erőszak volt.

Ahogy olvasom az emberek reakcióit, úgy tűnik, sok spanyol a katalánok oldalára állt. Nyilván nem az elszakadást ünneplik, hanem az erőszak áldozatai mellett állnak ki. A katalánok a testvéreink. Nem szeretném, ha elszakadnának, de amit a spanyol kormány tett velük, az elfogadhatatlan. Ilyen és hasonló bejegyzések sokaságát olvasom a neten.

Európa hallgat, hiszen darázsfészek az, ami most Spanyolországban megbolydult. Veszélyes darázsfészek. Ahogy a Szovjetunió felbomlása, úgy ez is egyfajta láncreakciót indíthat el. A Fidesz egyik szócsöve már le is csapott a párhuzamra és Erdély elszakadását vetítette a szittya pusztába.

Kétségem sincs, hogy a magyar kormány – mint minden mást – ezt is megpróbálja a saját hasznára fordítani. Csak éppen fordítva ülnek a lovon. Ez nem szokatlan, hiszen mindig is ezt tették. Ellenzékben szabotálták a munkát, nem vettek részt a parlamenti üléseken, nem szavaztak. Kordont bontottak, de közben gondosan vigyáztak arra, hogy ellehetetlenítsék a kormányzat működését.

Hatalomra kerülve – és már nyolcadik éve folyamatosan – végig ellenzékként viselkedtek. Nyolcadik éve óbégatnak és jajonganak, mutogatnak vissza a tizenöt évvel ezelőtti időszakra, hibáztatnak mindenkit, megerőszakolt szűzlányként visítanak, miközben a sarkon strichelve árulják magukat.

Még mielőtt nagyon beleélné magát a kormánypárt valamelyik, bármelyik kiszolgálója abba, hogy a Fidesz lényegében azonos a katalánokkal, az ellenzék pedig az agresszor spanyol rohamrendőrséggel, tisztázzuk a dolgokat.

A Fidesz kormányon van. Nyolcadik éve. Lényegében nincs szüksége semelyik párt jóváhagyására, ha törvényt akarnak hozni, módosítani, ha intézkedni akarnak. A KDNP pusztán azért fityeghet a Fidesz valamelyik végén, mert így lehet arra hivatkozni, hogy koalíció van, nem egypártrendszer. De, egypártrendszer van.

A Fideszt a világon senki nem nyomja el, nem is tudja. Övék a felelősség mindazért, ami ebben az országban történik. És nekik kell majd elszámolniuk – név szerint, egyenként, személyesen – amikor annak jön el az ideje.

Van egy igen jelentős különbség. Ameddig a spanyol kormány lényegében egy másik – bár az ország területén élő – nép ellen támadt gumibotokkal, addig a magyar kormány a saját népe ellen támad minden létező eszközzel. Ugyanis az ellenzék éppen úgy magyar emberekből áll – akkor is, ha független és akkor is, ha bármely párt tagja, szimpatizánsa -, ahogy a kormányt támogató tömeg...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.