2017. október 27., péntek

MIGRÁNSPERCEK AZ ÁLLAMI HÍRGYÁRBÓL

MÉRTÉKBLOG
Szerző: Mértékblog
2017.10.27.


Egyoldalú tájékoztatás, tények elhallgatása, fél(re)informálás: ezeket találtuk az állami hírműsorok szeptemberi Szúrópróba vizsgálatában.

„Már megint a kvóták. A kvóták, a kvóták, a kvóták folyamatosan. Nem tudnak szabadulni ettől a gondolattól.” A szöveg a szeptember 27-i esti híradók műsorvezetőjétől származik, aki annyira elképesztőnek találta, hogy az Európai Bizottság egy nappal a 120 ezres kötelező menekültkvóta lejárta után azonnal újabb kvóta javaslattal állt elő a bevándorlók befogadására, hogy mindkét adásban efölött lamentált.

Lejárt az Európai Bizottság által két éve kitűzött határidő a menekültek kötelező kvótás elosztására, a 120 ezer menekültnek csak egy töredékét helyezték át az előírások szerint, de Brüsszel újabb kvótával próbálkozik. A magyar kormány konzultációra hívja az embereket a Soros-terv ellen, az olaszok háborognak, mert a kormányuk 75 ezer menekült számára integrációs programot indított, amelynek az is része, hogy lakáshoz juttatják őket. Egyre több macedón városban tiltakoznak az ellen az elképzelés ellen, hogy a baloldali kormány 150 ezer menekültet telepítsen le az országban. Csehország is leállította a kötelező kvóta végrehajtását. És megkezdődött a bevándorlókat megállító fal próbaépítése USA és Mexikó határán – ezeket a híreket adagolta az állami televízió a hírműsorok első harmadában sugárzott „migránspercekben”.

Az egymást követő műsorelemek mind azt voltak hivatva bizonyítani, hogy az emberek sehol nem fogadják szívesen a bevándorlókat. Hiába próbálkozik az Európai Bizottság különböző módszerekkel a menekült kérdés kezelésére, ha Európa polgárai nem lelkesednek a kötelező kvótákért. A híradásokban nyújtott tájékoztatás azonban nem volt teljeskörű. Például a valóság bemutatását a kötelező kvóta teljesülése kapcsán annyira leegyszerűsítette, hogy az féloldalas lett, a macedón tiltakozásról szóló anyag kiáltóan egyoldalú volt, a nemzeti konzultációt feldolgozó összeállítás pedig színtiszta propagandaanyagként funkcionált.

De nézzük sorjában:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.