2017. október 1., vasárnap

MINDEN, AMIT TUDNOD KELL A VÁLASZTÁSI RENDSZER IGAZSÁGTALANSÁGÁRÓL

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: VARSÁNYI BENCE
2017.09.30.


Pontosan egy hete, szűk egy hónappal szeptember elsejei rajtja után, elérte első jelentősebb sikerét a Gulyás Márton által életre hívott Közös Ország Mozgalom. A cél, azaz a választási rendszer reformja ugyan még messze van, viszont megérkezett az első kézzelfogható eredmény: a választási törvényről, kampányszabályozásról és -finanszírozásról szóló nyolcpárti megállapodás.

Ismerve az elmúlt évek ellenzéki együttműködéseit és együtt nem működéseit, a közös asztalhoz való leülés nehézségeit, ez valóban jelentős lépés. Különösképpen, hogy a tárgyalások zárónyilatkozatát nemcsak hogy aláírta az MSZP, a DK, az LMP, a Momentum, az Együtt, az MLP, a Párbeszéd és a MoMa, hanem még a Jobbik is eljuttatta szakmai javaslatait a mozgalomnak – igaz, a tárgyalásokon ők nem vettek részt.

Egy mozgalom esetében kiemelten fontos feladat, hogy céljaikat, üzeneteiket világosan és hatékonyan tudják megismertetni a lakossággal. Ennek érdekében a választási mozgalom nagy hangsúlyt fektet az állandó online jelenlétre, főleg a közösségi médiában. Nemrégiben közzétettek néhány diagramot, diagrampárt a Facebook-oldalukon, amelyek jól szemléltetik a jelenlegi választási rendszer aránytalanságait azok számára is, akik még nem ismerik (vagy nem ismerik teljesen) annak konkrét működését. Nézzük meg őket közelebbről!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.