2017. október 8., vasárnap

MIRE JUTOTT A KORMÁNY ÉS AZ ORSZÁG AZ ELTELT TÍZ ÉV ALATT?

CIVILHETES NET
Szerző: Prof. Dr. LAKATOS GYULA
2017.10.08.



Kevesen értik meg a kormányfő zsenialitását!


Tünetei a magyar politika infantilizmusunknak (felnőttkori gyerekességnek), vagy egy barkácsolt politikai szellem hatalma!
Amikor nem ismerjük, nem ismerik fel a nemzetközi rendszerben a saját koordinátáinkat, koordinátáikat, és Kiskőrös részletezett térképével nyomulunk, nyomulnak tájékozódva előre, hogy a Távol-Keleten, sőt, a nyugati féltekén is mi mondjuk meg, mások mihez tartsák magukat!
Ha nem vezet eredményre, márpedig aligha vezet, akkor csinálunk törvénymódosítást, ami ezer évre visszamenő hatállyal, érvényes lesz öt Kontinens valamennyi államára. Isten óvja a Királyt! De imádkozva kérjük az Urat, rólunk se felejtkezzen meg, mert a Királynak annyi a dolga, hogy nem ér rá semmire, ezért, legjobb esetben, nem csinál semmit!
Érdemes Magyarországon a bérmunkás, rabszolga, kérdésre figyelni. Arról van szó, hogy a Szent Korona-tan oltalma alatt a rezsim nagy igyekezettel csempészi vissza a társadalomba egyik oldalról az erőfölényes helyzeteket, a másik oldalról pedig az úr-szolga viszonyt.
Kizárva, korlátozva a felek szabad alkuját és megállapodását. Az új Munka Törvénykönyve erről szól, a miniszterelnök büszkén hirdeti, hogy ez Európa legrugalmasabb munkajogi konstrukciója.
Valóban, nagyon rugalmas eszközöket biztosít a munkáltatóknak. A munka dehumanizálása, (az emberi munkaképesség gyors megsemmisítése, elsősorban egészségi állapotának rontásával) az elidegenedés minden formája tetten érhető manapság nálunk.
Két területen ajánlotta fel szolgálatait a korábbi bukás után visszatért kormányfő, 2010 tavaszán a szociálliberális kormánytól elforduló magyar választóknak.
A gazdaság felpörgetésével és a közpénzek lopkodásának beszüntetésével csökkenti az állami, önkormányzati és lakossági hitelterheket, megszorítások nélkül megállítja az eladósodást.
Előnyökhöz juttatja a „nemzeti elkötelezettségű” társadalmi csoportokat, és piaci szereplőket. A két ajánlathoz hozzágondolta saját ambícióját: a személyi- és párthatalom kiépítését.
Négy eszközhöz nyúlt, miután az államadósságot növelni nem lehetett!
Pénzpiaci hitelfelvétel.
Közterhek, különadók növelése.
Belső források és szociális ellátások átrendezése.
Államosítás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.