2017. október 9., hétfő

MOBIL: ÚGY MEGY A KÉT ÉVES HŰSÉGIDŐ, HOGY MARAD

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2017.10.09.


Még hatályba sem lépett a hűségidő korlátozását előíró (eleve némiképp felpuhított) törvény, máris módosítják. A parlament előtt levő javaslat szerint a kedvezményes nethasználati csomagokra is visszahozzák a kétéves hűségidőt. Átnéztük, most miből válogathatnak a netezők, és hogyan lehet kijátszani a rendelkezéseket.

A határozott időre kötött előfizetői szerződések maximális időtartamát uniós rendelkezésre egy évben határozták meg. Az ezt előíró, október 24-én életbe lépő magyar jogszabályban a mobilszolgáltatók nyomására már felmentést adtak azokra az esetekre, amikor a szerződéskötés kedvezményes készülékvásárlással kapcsolódik össze. Az ilyen esetekben maradhat a kétéves hűségidő. Egy friss módosítás ugyanezt a netes csomag esetében is lehetővé tenné. (A teljes javaslatot itt nézheti meg.)

A parlamenthez már benyújtott javaslat szerint a készülékvásárlás mellett az internethasználat elterjedését célzó kedvezményes előfizetési csomagokra is lehet majd két éves határozott időtartamú előfizetői szerződést kötni. Mint az indoklásban kifejtik: a változtatás a Digitális Jólét Alapcsomag (DJA) bevezetése miatt szükséges, és kizárólag arra vonatkozik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.