2017. október 27., péntek

Ő LESZ A MACRON-PÁRT ELNÖKE


FRANCIA POLITIKA BLOG
Szerző: SOÓS ESZTER PETRONELLA
2017.10.26.


Christophe Castaner francia kormányszóvivő szerdán megerősítette, hogy Emmanuel Macron államfő támogatásával jelölteti magát az elnöki párt, a Köztársaság lendületben (LREM) vezetői posztjára.

“Természetesen beszéltem erről Emmanuel Macronnal, Édouard Philippe miniszterelnökkel, de azokkal is, akik a kezdetektől kísérik Emmanuel Macront” – fejtette ki az igen válasz után a kormányszóvivő az RTL francia rádió azon kérdésére, hogy jelölteti-e magát az LREM élére. “Macron azért választott engem, és azért támogatja a jelöltségem, mert úgy érzem, hogy az LREM aktivistáinak bázisa is engem támogat. Ez egy fantasztikus kihívás” – tette hozzá.

A kormányszóvivőnek a tényleges jelöltséghez még össze kell gyűjtenie hatvan támogatói aláírást a párt nemzetgyűlési képviselőitől, szenátoraitól és egyéb tisztségviselőitől, és azokat november 2-ig benyújtania a pártot vezető testületnek. A 2016 tavaszán Emmanuel Macron által alapított mozgalomnak már 400 ezer tagja van, és jelenleg egy háromtagú testület vezeti...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.