2017. október 10., kedd

ŐK IS VENDÉGÜL LÁTNÁK AZ ŐCSÉNYBEN NEM FOGADOTT GYEREKEKET

VÁLASZ.HU
Szerző: DÉVÉNYI ISTVÁN
2017.10.10.


...Sokak szerint fordulópont volt, amikor a miniszterelnök nem állt ki egy megfenyegetett magyar állampolgár mellett, sőt. Az Index ezért körbekérdezte az egyházakat, hogy mi a véleményük a történtekről. A portál két kérdést tett fel, egyrészt, hogy befogadnának-e néhány napra az állam oltalma alatt álló menekülteket, illetve, hogy általában mi az álláspontjuk az Őcsényben történtekkel kapcsolatban.

Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke többek között azt mondta: Mély aggodalommal és szomorúsággal értesültem az Őcsényben történtekről. Közös felelősségünk, hogy gátat szabjunk a gyűlölködésnek és a társadalmunk békességét veszélyeztető folyamatoknak. Egyházunk, ahogy eddig is, ezután is a szeretet kultúrájának terjedéséért imádkozik és dolgozik.

A Mazsihisz álláspontja szerint a gyűlölet természete hasonlatos a vírusok viselkedéséhez. Kezelhetetlenül gyorsan képes átterjedni az egyik kisebbségi csoportról a másikra és lassan megbetegíti az egész társadalmat. Az őcsényi ügy világosan megmutatta, félelmeink nem alaptalanok, az indulatok könnyen kezelhetetlenné válnak – írta válaszában Hesiler András, a szervezet elnöke.

A Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) természetesen kész néhány napra vendégül látni az Őcsénybe be nem engedett gyermekeket – válaszolt a kérdésekre Gáncs Péter, az MEE elnök-püspöke.

Megkeresték természetesen a katolikus egyházat is, ám onnan nem kaptak választ. A portál ezért felidézi, hogy Beer Miklós püspök is ott van az Őcsény miatt indított petíció kezdeményezői között.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.