2017. október 15., vasárnap

OKÁDNOM KELL MINDEN EGYES SZAVÁTÓL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2017.10.14.


Olvastam ma egy akkora interjút, hogy a gyökérkeresztény, drótkerítéssel körbefont homogén magyar nemzetállam adja a másikat. Az sem érdekel, hogy erről volt már szó nem is egyszer. A szemforgatás, a nyilvánvaló sunnyogás és ártatlan mellébeszélésnek álcázott felelőtlen hazudozás akkor is elfogadhatatlan, sőt, akkor a leginkább elfogadhatatlan, ha megint az egyház részéről érkezik az egyáltalán nem előzmény nélküli hablatyhamuka.

Ezúttal Bogárdi Szabó István református püspök, a zsinat lelkészi elnöke a főszereplő, aki saját bevallása szerint nem tudja, mi történt Őcsényben. Azt, amit a média megmutatott erről, az neki kevés. Vagy sok. De semmiképpen nem alkalmas arra, hogy mélyrehatóan véleményt tudjon formálni az esetről. A püspök úr így:

Az, amit a tévében látni lehetett, természetesen meghökkentő, megdöbbentő és kétségbeejtő, hogy emberek így gondolkodnak. De, kérdezem: valóban ez történt?

A püspök úr szkeptikus. Nagyon helyes. Sosem lehet tudni, hogy amit látunk, az tényleg van-e. Ne üljünk fel olyan apróságoknak, hogy az elszabadult indulatok miatt a település vezetője is lemondott tisztséségéről, hogy embereket életveszélyesen megfenyegettek, hogy kárt tettek a tulajdonukban. Hogy a normális emberi viszonyok helyére a félelem lépett. Az idegenekkel szembeni, akár egészségesnek is mondható fenntartások helyére az egészségtelen rettegés lépett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.