2017. október 10., kedd

ORBÁN ELÁRULTA RENDSZERÉNEK LEGGYENGÉBB PONTJÁT

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2017.10.10.


Kételkedni tilos! A kétely - métely, melyet az ellenség terjeszt. Sőt, maga a Sátán! A kétely pedig mindig a kérdés sarkát tapossa. Mert a kérdésre válaszolni kell. Érveket felhozni. Épp ezért: kérdezni tilos, az örök válasz pedig: én tudom jól.

Sokan és sokszor – mi is számtalan alkalommal – leírták már: a NER nem állami berendezkedés, hanem vallás. Pontosabban szekta, melynek középpontjában Orbán Viktor áll. Beszédei isteni kinyilatkoztatások. Hétfőn, a parlament folyosóján, maga foglalta össze tömören az Orbán-vallás alap dogmáját: én tudom jól!

A "dogma" meghatározása a Magyar Katolikus Lexikon szerint: "olyan tétel, amelyet az egyházi tanítóhivatal, mint Istentől kinyilatkoztatott igazságot közöl és hirdet, ezért annak tudatos tagadása vagy visszautasítása eretnekségnek számít." A dogma nem megkérdőjelezhető, sőt, kérdésnek helye sincs. A dogmát vagy hiszed, vagy nem. Utóbbi estben viszont fejedre vonod az eretnekség – jelen időben: a NER ellensége – vádját és annak minden következményét.

A dogma mindennapi valóságunkban így működik:
  • a kormány saját politikai – a hatalom és a közpénzek elosztása feletti kontrolljának megtartása – érdekében fiktív ellenséget és vészhelyzeteket teremt. Aktuálisan ez a Brüsszelben migránsok hátán parádézó Soros Sátán György.
  • Navracsics Tibor, az Orbán Viktor által delegált uniós biztos egyenesen és nyíltan cáfolja a nyilvánosság előtt az egész agyrémet.
  • Orbán minderre annyit reagál: én tudom jól!
Lehetne vita, akad tér rá bőséggel. Ha az alaptézis már annyira be is égett – égettetett – a néplélekbe, hogy azt megkérdőjelezni sem lehet már, Navracsics személye mégis megérne egy-két értelmes mondatot. Lehetne érvelni a biztos igaza mellett azzal, hogy mégis Orbán frakcióvezetője, majd helyettese és minisztere volt, vagyis a vezér iránti lojalitása megkérdőjelezhetetlen. Ahogy azzal is – állítása ellen –, hogy túl mélyen van már a brüsszeli mocsárban ahhoz, hogy reálisan felmérhesse a helyzetet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.