2017. október 7., szombat

ORBÁN KIS ÉLETE MAGA LEHET A POKOL

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: TARDOS JÁNOS
2017.10.07.


Gondoljunk csak bele: kikkel osztja meg Orbán Viktor a mindennapjait!

Ha elutazik, Szijjártó Péter NB III-as futsal- és sakkbajnok, egyébként pedig izgága bohóc a legközelebbi játszótársa.

Esetleg még Habony Árpád, levitézlett koronaőr, félresikerült restaurátor és ajzószerektől elbambult éceszgéber tömi a fejét megállás nélkül hülye ötletekkel.

Itthon ott van neki Kósa Lajos meg Németh Szilárd, önálló gondolatuk valahogy még sosem alakult ki. De a főnök biztosan azt is szereti, ha a saját szavait hallhatja tőlük vissza – ha bele nem sülnek véletlenül.

Néha a bajszos, búsképű Kövér is fel- feltűnik a szeme sarkában, de abszolút meg tudom érteni, hogy ezerszer inkább az irodájába kéreti az ebédjét, csak ne kelljen őt hallgatnia még a napnak ebben a szent pillanatában is.

Kivel áll még szóba? Az ájtatos képű, de amúgy mindig sunyi, idétlenül vigyorgó Balog tiszteletessel, akinek szellemi képességeit bármely talpraesett általános iskolás diák könnyedén túlszárnyalja.

Vagy Lázárral és Rogánnal, ezekkel a mindig egymást mószeroló talpnyalókkal? Akik társaságában erősen kell fognia a zsebében az apróját, nehogy fényes nappal kilopják belőle. Egy-egy töltőtoll még így is eltűnik néha a főnök íróasztaláról.

Ott van még a kivénhedt kéjenc Vajna, akinek a nyála gusztustalanul a hajtókájára csorog, vagy Mészáros, akitől nyilván felemelő érzés minden nap új keletű milliárdokról hallani, csakhogy nemigen érteni, mit motyog, s a ragozási, egyeztetési hibáit is marhára unalmas lehet mindig javítgatni.

Ha pedig Orbán Viktor, megfáradva a napi teendők terhétől, valami felhőtlen vidámságra vágyik, felhívja Áder Jánost, akinek történeteitől öt percen belül bárki bizton elalszik. A KRESZ szerint vezetés közben a rádiót is azon
nal el kell zárni, ha netán épp soron következő újévi üzenetét közvetítené valamelyik adó...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.