2017. október 3., kedd

ORBÁN PSZICHOPATÁNAK LÁTNI KÖNNYEBB, MINT SZEMBENÉZNI A VALÓSÁGGAL

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.10.03.


Vásárhelyi Mária írt egy facebook-posztot, a facebook-posztból cikk lett, az egészet meg szétosztja az internet Orbántól félő népe. A poszt és a cikk szerint ne mondja senki, hogy Orbán Viktor “nem egy velejéig romlott, hatalmi tébolyban szenvedő pszichopata”, miután a miniszterelnök nem parancsolt nemet azoknak az Őcsényieknek, akik a faluba üdülni érkező, oltalmozott státuszú emberek érkezése ellen tiltakoztak, és akik közül többen erőszakot is elkövettek, ha szerencsére csak tárgyi erőszakot, az üdültetést szervező helyi panziós ellen.

“Nekem ne mondja senki, hogy nem egy velejéig romlott, hatalmi tébolyban szenvedő pszichopata az a "felelős" politikus, aki helyesli, hogy ha egy faluban tömeghisztéria tör ki annak hallatán, hogy valaki - egy jó ember - 4-5, már legálisan itt tartózkodó menekült gyereket szeretne egy hétig a vendégházában üdültetni.” - írja Vásárhelyi Mária
Én megértem Vásárhelyi Máriát. Amikor megnéztem a 444 és az index Őcsényben készült videóit, elolvastam a beszámolókat, nekem is sírni, ütni, dühöngeni és gyűlölni volt leginkább kedvem. Ahogy ebben az országban nap mint nap sírni, ütni, dühöngeni és gyűlölni van kedvem. De felnőtt ember vagyok, és használni akarok a körülöttem lévő közösségeknek, így próbálok nem sírni, ütni, dühöngeni és gyűlölni, hanem gondolkozni, és cselekedni.
Mert ha sírunk, ütünk, dühöngünk és gyűlölünk, azzal csak csak még rosszabbá tesszük ezt az országot, ahol mind élünk. Még ha sírni kell is néha.
Éppen ezért én most jelentkeznék. Szerintem Orbán nem pszichopata. Vagyis nem tudom, az-e, mert nem vagyok se pszichológus, se pszichiáter, ahogy Vásárhelyi Mária sem. Azt viszont tudom, hogy ezekben a műfajokban nem működik a távdiagnózis.
Orbán Viktort pszichopataként távdiagnosztizálni a kényelmes hazugság.

Orbán Viktor mentális állapotához ugyanis semmi köze nincsen annak, amit Őcsény kapcsán mondott. Ez egy politikai taktika része, ahogy politikai taktika a Fidesz egész menekültválságban felépített kommunikációja. Hogy ez jó-e az országnak hosszú távon? Nem. Hogy helyes-e morálisan? Nem. Hogy őrültség lenne? Sajnos nem.

Könnyű azt állítani, hogy Orbán személyiségzavaros, elmebeteg (mert ugye a pszcihopata szó a társadalom 90%-nak egyet jelent az elmebetegséggel), csak ez nem segít abban, hogy megértsük a rendszert, hogy küzdjünk ellene. Sőt, akadályozza azt. Ha Orbán Viktor állapotával magyarázzuk az ország helyzetét, akkor megfosztjuk magunkat attól a lehetőségtől, hogy a valóságot lássuk. Értsük, hogy mi történik a világban, hogy milyen az a gazdasági rendszer, amiben élünk, és az hogyan hat ránk, hogy milyen a társadalom, ami körülvesz minket, hogy milyen körülmények határolják a politika mozgásterét, és mi mozgatja a politikai erőket, hogy mi alakítja a választásokon az emberek részvételét, mi készteti őket politikai aktivitásra. Márpedig enélkül, hogy ezt jobban értenénk, nincs változás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.