2017. október 25., szerda

ORBÁN VÁRATLAN HELYRŐL KAPOTT POFONT: A KÚRIA DÖNTÖTT, MÉGIS KÖZPÉNZ A TAO

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.10.25.


A miniszterelnök szerint, aki a TAO-pénzeket közpénznek hívja, annak kommunista a gondolkodása. A Kúria ma jogerősen is úgy döntött, hogy a TAO-pénz az közpénz. 

A TAO-pénz gyakorlatilag a korrupció melegágya: a vállalkozások az adójuk egy részét leírhatják, amennyiben ezt az összeget sport vagy kulturális célra ajánlják fel. Az egész rendszer abszolút nyertese egy Felcsút nevű kistelepülés sportegyesülete. A Puskás Akadémiához ugyanis 2011 óta már 11 milliárd forint áramlott, évente mindig 2 milliárd forint fölött, de volt olyan év is, hogy 2,8 milliárd forintot szereztek.

Ki tudja, mire fordítják ezt a pénzt, mert a magyar foci ettől nem ér el jobb eredményeket, viszont Mészáros Lőrinc minden évben az Adrián nyaralhat, egy luxusjachton.

A Kúria ma jogerősen is kimondta, hogy nyilvánosak azok a pénzek, amelyekkel a vállalkozások támogatják a sportegyesületeket. Korábban a Transparency International indított pert a tao-támogatások nyilvánosságáért az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzetgazdasági Minisztérium ellen. (Többek között a DK is nyert pert így.)

Korábban másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla a TI-nek adott igazat az ügyben, arra hivatkozva, hogy a tao-támogatásokat osztó cégek az államtól olyan kedvezményben részesülnek a támogatásért cserébe, mely „közpénzjelleggel bír”, így ki kell adni, hogy milyen szervezetek részesültek támogatásban.

Orbán Viktor miniszterelnök korábban azt mondta, a tao-pénz nem közpénz, kommunista beidegződésnek nevezte, hogy egyesek így tekintenek ezekre a forintokra. Lázár János természetesen sietett egyetérteni vele...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.