2017. október 22., vasárnap

SZABAD-E A FOGÁS?

HUPPA BLOG
Szerző: FÁBIÁN ANDRÁS
2017.10.22.


Izgalmas beszélgetésnek lehettünk tegnap este tanúi a Hír TV október 21-i Szabadfogás című műsorában. Csak véletlenül kapcsoltam oda, de éppen a legjobbkor, ha szabad így fogalmazni. A KFC rabiátus kidobó emberének – vö. biztonsági őr – magatartását elemezték éppen a résztvevők, a sokat látott és tapasztal, ennek megfelelően kérlelhetetlenül enervált Csintalan Sándor, Bogdán László roma polgármester, a Goj motorosok Mészárosa és mások. Amikor bekapcsolódtam éppen Konok Péter és Pörzse Sándor vitték a szót. Legalábbis abban a kurta részletben, amit látni volt szerencsém.

Meg kell mondjam őszintén: én meghatódtam. Pörzse, a gárdaalapító Jobbikos megmondóember, radikális exképviselő, és újságban meg más médiában megforduló személy (újságírót inkább nem mondanék, ha lehet) olyan vehemensen állt ki az önérzetében és tekintélyében mélyen megsértett, véresre vert Indexes kolléga mellett, hogy öröm volt hallgatni. Oknyomozóként azt is kikutatta ez a mi emberünk (Pörzse), hogy a biztonsági őr, aki kellően el nem ítélhető, minden bizonnyal egy kamucég alkalmazottja, mert a cég, amely egyik évben még 4 milliós bevételről adott számot, a másikban már egy fillérről sem. Mi több, olyan helyre van bejelentve, ahol nem található és további több tucat (a pontos számra nem emlékszem) más cég is oda címezteti a postáját.

Nagy itt a suskus – helyeseltek neki az asztaltársaság többi tagjai. Összeszokott, egymást nyilván jól ismerő beszélgetőtársak ők. Lehetnek mások a politikai platformok, de egy dolog összeköti őket: az ellentéteiket félretéve kulturáltan és szabadon tudnak vitatkozni bármely témában anélkül persze, hogy ne sértenék egymás köreit, érdekszféráját politikai hitvallását. Szép, nagyon szép. Így kellene ennek lennie és akkor nem lennének Parlamenti beszólások, libsibolsikomcsizsidó címkézések, hazug, félrevezető interpellációs válaszok. Mindenki megmutathatná, mekkora hazafi, mekkora erkölcsi ász.

Így morfondíroztam magamban, miközben kezdett a gyomrom körül valami hányingerhez hasonló érzés kialakulni, és mielőtt az manifesztálódhatott volna, gyorsan elkapcsoltam a HírTV Szabadfogás című műsoráról.

Eszembe jutott ugyanis egy 2009-es tudósítás, mily különös ugyancsak az Indexből. Befejezésül ebből idéznék pár mondatot:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.