2017. október 24., kedd

SZILI KATALIN ORBÁN MEGBÍZOTTJAKÉNT BESZÉLT AZ ELLENZÉKI ÖSSZEFOGÁSRÓL

HVG ONLINE - ITTHON
Szerző: MTI/HVG.HU
2017.10.24.


A kormánypárti Magyar Időknek beszélt a miniszterelnöki megbízott Szili Katalin arról, hogy a baloldal nem is baloldal, de a Jobbikkal nem kellene összefognia. A nemzeti konzultáció szerinte amúgy jogos kérdéseket vet fel.

Interjút adott a kormánypárti Magyar Időknek Szili Katalin, a határon túli autonómiaügyekben közreműködő miniszterelnöki megbízott, aki arról beszélt, hogy a baloldal és a Jobbik összefogása káoszba taszítaná az országot. Az MSZP egykori alelnöke, az Országgyűlés volt elnöke szerint az emberek Európa-szerte biztonságot és kiszámíthatóságot akarnak, így a magyar választók is oda fogják behúzni az ikszüket, ahol ezeket megkapják.

Szili a baloldal és a Jobbik esetleges összefogásáról azt mondta, szerinte nagyon furcsa, hogy azok kiáltanak most összefogásért, akik korábban a legdurvább kritikával illettek bárkit, aki egy szélsőséges párttal esetleg együtt szavazott a parlamentben vagy aláírt bizonyos kezdeményezéseket. Az ember azt várná, hogy nem érdekek, hanem értékek határozzák meg valakinek az álláspontját a szélsőségektől való elhatárolódással kapcsolatban.

Közölte, ezt rendkívül veszélyes játéknak tartja, de szerinte szerencsére ma sokkal felnőttebb a választópolgárok közössége annál, hogy egy ilyen "átverést" elfogadjon, mert szerinte akik ilyen, csupán matematikai megoldásokkal mázolnak, azok elfelejtik, hogy a választóknak szívük is van. Végül pedig azért is veszélyes mindez, mert egy országot nem lehet a káoszba taszítani. Arról ugyanis nem beszélnek a baloldal és a Jobbik összefogását sürgetők, hogy mi lesz a választást követő napon.

Szili emellett kifejtette azt is, hogy ma már egyébként nem érvényesek azok a fajta ideológiai, baloldal-jobboldal jellegű megkülönböztetések, mert a Fidesz vezette be például a bankadót, amit annak a baloldali politikai erőnek kellett volna megtennie, amely viszont szerinte (az MSZP volt alelnöke szerint) Magyarországon mindig a tőke oldalán állt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.