2017. november 2., csütörtök

170 EZRET SPÓROLTUNK CSALÁDONKÉNT A REZSICSÖKKENTÉSSEL, JA NEM IS...

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: HAJNAL ÉVA
2017.11.01.


Újabb hazugsággal parádézik a magyar kormány, miszerint családonként évi 170 ezer forintot spóroltunk meg a rezsicsökkentés által. Továbbá a narancs tálibok szerint a rezsicsökkentésből adódó megtakarítás mértéke meghaladja azt az extraprofitot, amit a multinacionális közműszolgáltatók vittek ki korábban az országból. Ó persze agyhalottak vagyunk és mindent elhiszünk, ha ezt mind benyeljük, akkor lassan már mi is eljutunk a Fidesz szavazók szintjére.

Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára keddi sajtótájékoztatóján a következőket találta mondani: “Amióta huszonöt százalékkal csökkentette a kormány a gáz, az áram és a távhő árát, a magyar családok évente átlagosan 170 ezer forintot takarítottak meg a rezsicsökkentéseknek köszönhetően, összesen pedig mintegy 1100 milliárd forint maradt a családoknál 2013 eleje óta. Ez az összeg nagyobb annál a nagyjából 1000 milliárd forintnál, amit a multinacionális közműszolgáltató társaságok 2010 előtt extraprofitként összesen kivittek az országból.”

Az idióta államtitkár csak azt felejtette el, hogy ha a világpiacon több mint 50 százalékkal csökken az energia ára akkor Magyarországon miért csak 25 százalékkal csökkentettétek az árát? Ráadásul erre még büszke is a magyar kormány. Arra kellene válaszolni, hogy vajon hová tűnt a másik 25 százalék? Itt lehet agybajt kapni a korlátlan hülyeségtől...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.