2017. november 21., kedd

A DINAMIKUS LASSÚSÁG VÁROSA

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Zsófi
2017.11.21.


OK, kétségtelenül elsőre kissé furán hangzik a cím, pedig igaz, hiszen Nantes egyszerre egy dinamikusan fejlődő város, ugyanakkor még él benne a franciák lassú, kényelmes tempó iránti igénye. Ám nem csak ezért lehet szeretni – hogy miért is, azt Zsófi, a Fromázs blog szerzője szedte össze, persze 10 pontban, csatlakozva a sorozat eddigi darabjaihoz. (És küldött képeket is, melyekért hálás köszönet.)

"Nantes hangulatos és dinamikusan fejlődő város
A város se nem túl nagy se nem túl kicsi. A belvároson kívül is több, családi házas vagy alacsony emeletes házas kerület van, kevés a panel, nincs sok toronyház, ezért számomra nagyon hangulatos. Plusz pont, hogy a tömegközlekedés is jó és sokan bicikliznek. 
Nantes lakossága jelenleg 298 000 fő és évről évre növekszik (a külvárosokkal együtt kb. 500 000 fő lakja). Minden évben egyre több vállalat is költözik a városba, amelyet a start-up kultúra egyik központjának is tartanak Franciaországban. 
2004-ben a Time magazin Európa legélhetőbb városának választotta és az elmúlt egy évben számos dicsőítő cikket olvastam arról, hogy miért jó Nantes-ban dolgozni.  
Sok a nagyobb méretű park a városban 
A városban a parkokat úgy helyezték el, hogy bárhol is lakik az ember, találhat relatíve közel magához zöld területet. Több parkban van pancsoló nyáron a gyerekeknek, ami egy szimpla beton medence megtöltve vízzel, de mindenkinek ingyenes a belépés. 
Aki pedig áldozna egy-két eurót gyermeke szórakoztatására, az befizetheti körhintára vagy bobozni is. Nem nagy összeg és ezekkel mindig ki lehet csalogatni a gyerekeket a friss levegőre vagy egy városi sétára (ugyanis körhinta a város közepén is van !), ha nekem akad elintéznivalóm. .."...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.