2017. november 4., szombat

A HATÁRON TÚLIAK SZAVAZATI JOGÁNAK ELVÉTELÉNÉL RÉG VOLT KÁROSABB ELLENZÉKI JAVASLAT

MÉRCE
Szerző: JÁMBOR ANDRÁS
2017.11.03.


Gyurcsány Ferenc a minap bejelentette, a DK aláírásgyűjtésbe kezd, hogy a határon túli szavazóktól vonják meg a szavazati jogukat. Tegyünk is fel akkor pár kérdést:

Van esélye annak, hogy az aláírásgyűjtés eredményt ér el és a Fidesz megváltoztatja a választási törvényt? Nem.

Jobb lenne ebben az országban élni, ha 2018-ban valami csoda folytán a DK hatalomra kerülne, és elvenné a határon túli szavazók szavazati jogát? Nem, sőt a 2004-es kettős állampolgárság népszavazás következményét ismerjük, látjuk mekkora muníciót adott ez a jobboldalnak.

Meggyőzhetőek-e új, eddig nem ellenzéki szavazók arról, hogy szavazzanak azért az ellenzékre, hogy 2018 után elvegyék a határon túli magyarok szavazati jogát? Több mint kétséges, hogy valaki csak ezért az ellenzéki pártokra szavazna.

Segít-e egy ilyen kampány a Fidesznek abban, hogy a saját szavazói táborát behergelje az ellenzék ellen, és motiválja őket a szavazáson való részvételre? Igen.

Hát akkor ennek mi értelme van, ha tudjuk azt, a Fidesznek egyetlen feladata van, hogy minél több szavazóját elvigye az urnákhoz 2018-ban, míg az ellenzéknek új szavazókat kéne szereznie a kormányváltáshoz? Ebből a szempontból ennek semmi értelme, sőt káros...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.