2017. november 19., vasárnap

A JOBBIKKAL ÖSSZEFOGNOTOK NEM KELL FÉLNETEK

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2017.11.19.


A Jobbik és baloldal összefogása reális veszélyt jelent Orbán újrázására nézve – ezt jelzi, ahogy a Fidesz lakájmédiája igyekszik hitelteleníteni a szélsőjobb cukisodását. A kérdés csak az: a választók gyomra bevenne-e egy ilyen összeborulást?

A kormány revolverlapjainak legújabb slágertémája: a Jobbik néppártosodásának, avagy cukiság-kampányának hiteltelenítése. A propaganda azt szeretné bebizonyítani: a párt centrumba húzódása csak a felszín, a Jobbik valójában továbbra is a jól ismert rasszista, szélsőséges alakulat. A cél egyértelmű: a ma még csak balértelmiségiek szintjén létező közeledést megakadályozni. (Tegyük hozzá: ki gondolta volna 2010-ben, hogy Vona Gábor olyan ikonikus balos helyszínen jelenhet meg meghívott vendégként, mint a Spinoza ház, és a közönség figyelmesen fogja hallgatni kifütyülés helyett.)

Tagadhatatlan: a Jobbik, és elsősorban annak elnöke, nyilatkozataiban turbó fokozatba kapcsolata a centrumba húzást. Megengedőek a melegekkel, a cigányokkal, a zsidókkal, immár Unió-pártiak és orosz ellenesek, támogatják a civileket és kiállnak a CEU mellett. Ki-ki maga döntse el: hiszi-e, hogy a változás valódi, vagy csupán politikai számítás eredménye. Kétségtelen, hogy a közép-jobb kiürült a magyar politikai térben, amikor a Fidesz úgy döntött, inkább szélről szerez több szavazót, elszívva a levegőt a néhány évvel ezelőtti Jobbik elől.

Nem tisztünk véleményezni a Jobbik pálfordulását - az azonban biztos, hogy a közvélemény-kutatások nem igazolják vissza a drámai politikai fordulat miatt várt drámai mértékű szavazóvesztést...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.