2017. november 11., szombat

A JOBBOLDAL LEGÚJABB KONTEÓJA: NAGYON LERÁNTOTTÁK A LEPLET A ZAKLATÁSOS BOTRÁNYOK MÖGÖTTI MESTERTERVEKRŐL

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2017.11.11.


Mi a közös Donald Trumpban és Schilling Ápádban? Hát, hogy ők állnak a dolog mögött. De persze belekeveredik a Moszad is.

A jobboldalon (globálisan, de már halad a trenddel a magyar is) olyan nincs, hogy valami ne legyen megmagyarázva, hogy a dolgok esetleg csak úgy történjenek, ne legyen mögötte akarat, szándék, kimunkált terv. Vagy ha nincs, akkor gyorsan ki kell találni egyet, mert ha nem, akkor más teszi meg, és határozza meg azzal a napirendet.
Továbbá - ellentétben a baloldallal, ahol vak társadalmi erők ütköznek (úgymint osztályok vagy nemek) - a jobboldalon a világ úgy jelenik meg mint akarat és képzet, ami tudatos cselekvőket feltételez, nem személytelen csoportokat és erőket. Onnan nézve a világ voluntarista, a mindent legyőző akarat mozgatja, a szereplők antropomorfizált, tudatos cselekvők.
Innen nézve nagyon zavaró lehetett, hogy jobbról nem sikerült keretbe helyezni az utóbbi egy hónap szexuális zaklatásos bortányait.
  • Egyrészt azért, mert tényleg úgy tűnhetett, hogy itt nők (illetve férfiak) tiltakoznak nyilvánosan az őket ért szexuális abúzus ellen.
  • Másfelől meg azért, mert úgy tűnik, hogy a vádlókban és a vádlottakban egyaránt közös, hogy a politikai térfél baloldalán helyezkednek el.
A jobboldal pedig mintha csak tétlenül szemlélné, mi történik. A női szavazók miatt nem állhat ki nyilvánosan a védendő rassz preferált csoport, heteroszexuális, fehér, keresztény férfiak mellett (pláne, hogy nem is mindegyikük keresztény vagy heteroszexuális), de nem is támadhatta őket, mert az meg a többi szavazójuk erőszakos ösztöneivel ellenkezett volna.
Gyorsan ki kellett találni valami magyarázatot. Lehetőleg olyat, ami mindent magyaráz, de lehetetlen ellenőrizni. Le kell küzdeni az ismerethiányt, a fehér foltot, mert az nem lehet, hogy itt egyes emberek csak úgy bűnöznek, az áldozatok tiltakoznak ellene, a nézők-olvasók szeretik az ilyet, így hát a média foglalkozik a dologgal. Többnek kell emögött lenn, valami nagyobb történetnek. (Például a vallások is remekül elvannak ezzel a stratégiával, amit mindközönségesen csak összeesküvés-elméletnek neveznek.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.