2017. november 14., kedd

A NEM TEHETŐS ORBÁN VIKTOR SAJÁT LÁBON ÁLLÓ FAMÍLIÁJA

CIVILHETES
Szerző: bl
2017.11.13.


Magyarország a rokonságok és a panamák lápvilága. Ez egy olyan furcsa ingovány, hogy aki ebbe beleplántálódik vagy akklimatizálódik, vagy elpusztul. Az olyan növények, amelyek szeretik ezt a nedvdús talajt, buja nagy virágokat hajtanak, azok, akik nem szeretik, belefúlnak a sárba. (Móricz Zsigmond: Rokonok)

Lázár miniszter a napokban, a főnöke vejével kávézott a belvárosban. Valószínűleg az időjárásról, a fociról és a nőkről beszélgethettek. A tárcavezető a maga cinikus módján, a heti kormányinfón gyakorlatilag egy legyintéssel válaszolt. Szerinte csak azért találkozott a vállalkozóval, mert a parlamentben kérdést intéztek hozzá Tiborczról. Úgy vélte,

„Ha Tiborcz István ugyanennyi pénzt keresne, ugyanilyen házat vásárolna, ugyanennyi lenne a jövedelme, ugyanennyire sikeres lenne a vállalkozása, de nem Orbán Viktor veje lenne, fel nem állna egyetlenegy parlamenti képviselő sem, és meg sem kérdeznék”.

Lázár miniszter gyakran panaszkodik arra, hogy rendkívül elfoglalt, nagy a teher a vállán. Így különösen életszerű lehet a magyarázata. Valószínűleg minden esetben ilyen körültekintően jár el: meghívatja magát egy kávéra mindazokkal, akikkel kapcsolatban kérdést intéznek hozzá a parlamentben. Ha így van, akkor vigyáznia kell a szívére, mert a sok kávé igencsak ártalmas lehet.

Ha már így szóba került, akkor érdemes néhány, a történethez kapcsolódó információmorzsát is megosztani a kedves olvasókkal.

Emlékszünk arra, hogyan juttatta a hatalom a párthoz közelállók, rokonok, barátok, szomszédok tulajdonába a trafikokat. A derékhadat, a Fidesz középkádereit, a holdudvar „ékességeit” fizette ki így a párt, nem törődve azzal, hogy közben sok ezer család egzisztenciáját tette tönkre.

Hasonlóan történt a magyar föld kiárusítása is. Fideszes strómanok, illetve a hatalom kegyeltjei kezébe került a föld. Ugyanakkor sok-sok, ténylegesen a földből élő család jutott koldusbotra. Szakértők szerint, még a Horthy-korszakban sem volt olyan mértékű a földkoncentráció, mint Orbán regnálása alatt.

Nem maradtak ki a jóból az ország első emberének rokonai sem. A kormányfő édesapjának, testvéreinek cégei virágkorukat élik, dől a profit a családhoz. Nem fogják vissza magukat. Addig „hízzunk”, míg lehet – mondhatják. Elmúltak már azok az idők, amikor első kormányzása idején a miniszterelnök még arról beszélt szűk körben:
„ne mi nyerjük a legtöbbet”.

Minden „fillérért” lehajolnak, számítva a rosszabb időszakokra is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.